Taksicilerin 'Korsan' isyani

Izmir Soförler ve Otomobilciler Odasi Baskani Celil Anik'in, 'Korsan taksi' çikisi, Torbali'daki taksici esnafinin tepkisine neden oldu. Esnaf, korsan olmadiklarini ve yasalara uygun bir sekilde çalistiklarini söyledi. IZMIR Soförler ve Otomobilciler Odasi Baskani Celil Anik, Izmir çevresindeki 10 ilçedeki ticari taksi esnafinin korsan taksi oldugunu dile getirdi. Anik'in bu çikisi Torbali'daki ticari taksi araç sahiplerinin [&hellip]

Izmir Soförler ve Otomobilciler Odasi Baskani Celil Anik'in, 'Korsan taksi' çikisi, Torbali'daki taksici esnafinin tepkisine neden oldu. Esnaf, korsan olmadiklarini ve yasalara uygun bir sekilde çalistiklarini söyledi.

IZMIR Soförler ve Otomobilciler Odasi Baskani Celil Anik, Izmir çevresindeki 10 ilçedeki ticari taksi esnafinin korsan taksi oldugunu dile getirdi. Anik'in bu çikisi Torbali'daki ticari taksi araç sahiplerinin tepkisine neden oldu. Yarim asirdir Torbali'da taksicilik yapildigini ifade eden taksi esnafi, kesinlikle korsan olmadiklarini belirtti. Izmir Büyüksehir Belediyesi'nin kendilerine ruhsat verdigini dile getiren taksi esnafi: 'Çalisma ruhsatimiz mevcut. Oda Baskani Celil Anik, 'T' plakasi olmayip metropolde çalisan taksilerle bizi ayni kefeye koyamaz. Biz sadece Torbali'da yolcu tasimaciligi yapiyoruz. Bizi korsanlikla suçlayamaz' dedi.

'BU ARAÇLAR KORSAN'

Izmir'de yasanan 'Korsan Taksi' tartismasi Torbali'ya da siçradi. Önceki gün bir açiklama yapan Izmir Soförler ve Otomobilciler Odasi Baskani Celil Anik, 'Izmir Metropol'debulunan 3 bine yakin T plaka sahibinin hakkini savunmak zorundayim. 'T' plakasi olmayan taksiler kent içinde çalisamazlar, metropol içinde müsteri alamazlar. Bu araçlarin korsan muamelesi görmesi dogru. Görüldükleri yerde ceza yemelerinin yani sira araçlari da kapanmali. Çünkü, bu taksiler suç isliyor, artik bu hatalarini görmeleri ve kendilerine tahsis edilen bölgede çalismalari lazim' demisti. Anik'in bu çikisi Torbali'daki taksici esnafinin da büyük tepkisine neden oldu. Ilçe genelinde 52 taksi esnafi bulunurken, yaklasik 50 yildir Torbali'da yolcu tasimaciligi yapiyorlar.

 'YASALARA UYGUN ÇALISIYORUZ'

2006 yilindan bu yana 'T' plaka alabilmek için mücadele veren Torbalili taksiciler, korsan olmadiklarini belirtti. Taksi sahipleri Hüseyin Adanar, Recep Çakir, Abdülkadir Altuntas, Haci Altuntas, Mustafa Artun, Hayati Yildiz, Mehmet Ali Gülerce ve Hasan Karaca, Izmir Büyüksehir Belediyesi'nden aldiklari çalisma ruhsati ile yillardir tasimacilik yaptiklarini belirtti. Bu belgenin güzergah yerine geçtigini ifade eden taksi esnafi: 'Izmir Soförler ve Otomobilciler Odasi Baskani Celil Anik'in açiklamalari tamamen talihsizlik. 'T' plakasi olmayip Karsiyaka ve Bornova bölgesinde yolcu tasiyan taksiler var. Bunlarla bizi ayni kefeye koyuyorlar. Torbali sinirlari içerisinde hizmet veriyoruz. Buradan Izmir'e yolcu olursa tasiyoruz. Dönüste ise güzergahimizin üzerinde yolcu varsa aliyoruz. Güzergah disina dahi çikmiyoruz. Gidip Izmir'de çalismiyoruz. Bu açiklamalar bizi hedef gösteriyor. Bu isi yapmak için bütün yasal belgelerimiz mevcut' diye konustu.

KIMSE BIZE KORSAN DIYEMEZ

Taksici esnaflarindan Recep Çakir, 'Madem korsaniz, Izmir Büyüksehir Belediyesi ekipleri neden 3 ayda bir gelip denetleme yapiyor? Ayrica Büyüksehir bize çalismamiz için ruhsat da verdi. Yillardir bu ruhsatlarla çalisiyoruz. Araçlarimiza neden yas siniri getiriyorlar? Çünkü yasal olarak talep edilen bütün belgelere sahibiz. Eger korsan olsak araçlarimiz kapatilir. Bu isten para kazandigimiz gibi devlete vergimizi de ödüyoruz. Her seyimiz yasal. Kimse bizi korsanlikla suçlayamaz' dedi.GÖKHAN YALKALK

 

Bakmadan Geçme