TEKEL binası satılıyor

2008 yılında özelleştirilen TEKEL'in gayrimenkulleri satılmaya devam ediliyor. Satışa çıkartılan yerlerden biri de Yazıbaşı depoları oldu. Önceki gün 'satılık' yazısı asılan 56 bin metrekarelik yer için 2 Nisan'a kadar teklif yapılabilecek. YAKLAŞIK 30 yıldır Yazıbaşı Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde yaklaşık 56 bin metrekarelik alan üzerinde bulunan TEKEL depoları satışa çıkartılıyor. Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve [&hellip]

2008 yılında özelleştirilen TEKEL'in gayrimenkulleri satılmaya devam ediliyor. Satışa çıkartılan yerlerden biri de Yazıbaşı depoları oldu. Önceki gün 'satılık' yazısı asılan 56 bin metrekarelik yer için 2 Nisan'a kadar teklif yapılabilecek.

YAKLAŞIK 30 yıldır Yazıbaşı Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde yaklaşık 56 bin metrekarelik alan üzerinde bulunan TEKEL depoları satışa çıkartılıyor. Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürlüğü'nün 2008 yılında özelleştirilmesiyle birlikte TEKEL'e ait birçok taşınmaz satışa çıkartıldı. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Gayrimenkul İşlemleri Proje Grup Başkanlığı tarafından 02.04.2014 tarihinde, 4046 sayılı Kanun hükümleri kapsamında, 'Satış' yöntemi ile özelleştirilecek olan TEKEL depoları için geçici teminat olarak 250 bin TL isteniyor. Oldukça değerli olan arazinin milyonlarca liraya satılması bekleniyor.

YILLARDIR ATIL DURUMDA

Uzun yıllar boyunca zarar ettiği gerekçesiyle özelleştirilen TEKEL'in gayrimenkulleri de bir bir satılıyor. Satışa çıkarılan yerlerden biri de TEKEL'in Yazıbaşı'dakidepoları oldu. Bir dönem Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilip, alana dev bir kampus lise inşa edilmesi de gündeme geldi. Bademlik mevkii Yazıbaşı Mahallesi Atatürk Caddesi 1337 parsel numaralı arazide 30 yıl boyunca faaliyet gösteren TEKEL depoları, son 7-8 yıldır atıl vaziyette. İzmir il merkezinden Torbalı istikametine giderken 35. km de Yazıbaşı Kavşağı'ndan, Yazıbaşı merkeze ulaşımı sağlayan Atatürk Caddesine cepheli olan dev arazinin ayrıca 322 ve 325 numaralı sokaklara da cephesi bulunuyor. Uzun yıllar boyunca kullanılmadığı için atıl vaziyette olan dev tesis adeta kaderine terk edilmişti. Çürümeye bırakılan fabrika alanı, yıllarca tinercilerin ve sokak hayvanlarının adresi haline gelmişti.

56 BİN METREKARE

Söz konusu gayrimenkul; Sanayi alanında yer almakta olup, ulaşım ve alt yapı sorunu bulunmamaktadır. Ancak mevcut hali ile atıl vaziyette olduğundan alt yapının yenilenmesi gerekebilecektir. 55 bin 879 metrekare büyüklükte olan arazi içerisinde 17 adet depo, 1 adet sosyal tesis binası, 1 adet yüzme havuzu ve havuz pompa odası, 1 adet süs havuzu, 1adet bekçi kulübesi, 2 adet baraka benzeri yapı yer almaktadır. Söz konusu depolardan 1 tanesi 4 deponun birleştirilmesi sonucu oluşturulmuş olup diğer depolardan alan ve mimari açıdan biraz daha farklıdır. Diğer depolar aynı tiptedir. Depoların her biri 1248 metrekarebüyüklüğe sahip. Ancak yapılan inceleme sonucu bahsi geçen 4 adet deponun birleştirilerek tek depo haline getirilmiş olduğu tespit edilmiştir. Bu işlem gerçekleştirilirken depolar arasındaki boşluklar da kapatılarak depo hacmine dhil edilmiştir. Dolayısı ile 4992 m2 (4 adet depo X 1248 m²) olması gereken alan, kapatılan depo araları ile birlikte yaklaşık 5.482 m² ye çıkarılmıştır.

TEKLİFLER 2 NİSAN'A KADAR YAPILACAK

Yazıbaşı Mahallesi Bademlik Mevkii, 1337 nolu parseldeki 55 bin 879,94 metrekare yüzölçümlü sanayi alanı imarlı taşınmaz ve üzerindeki binalar, satış yöntemi ile özelleştirilecek. Teklifler 2 Nisan tarihine kadar Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın Ziya Gökalp Caddesi No:80 Kurtuluş/Ankara adresine saat 17.00'ye kadar yapılacak. İhaleler, pazarlık usulü ile gerçekleştirilecektir. İhale Komisyonunca gerekli görüldüğü takdirde ihaleler, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek. İhaleye katılabilmek için 250 bin TL'lik geçici teminat gösterilmesi zorunlu. Ayrıca ihale şartnamesi ve tanıtım dokümanı bedeli olarak da 200 TL'lik bedel talep ediliyor.GÖKHAN YALKALK

Bakmadan Geçme