Torbalı Bilim Şenliği binlerce kişiyi ağırladı

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliklerini Destekleme programı tarafından desteklenmeye değer görülen, 'Bilim ve Teknoloji Torbalı'da buluşuyor' sloganıyla hazırlanan ancak daha sonra ertelenen Torbalı Bilim Şenliği, üç günde 10 bine yakın katılımcı ağırladı

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliklerini Destekleme programı tarafından desteklenmeye değer görülen, 'Bilim ve Teknoloji Torbalı'da buluşuyor' sloganıyla hazırlanan ancak daha sonra ertelenen Torbalı Bilim Şenliği, üç günde 10 bine yakın katılımcı ağırladı. Torbalı'nın yanı sıra Tire, Ödemiş, Menderes gibi komşu ilçelerden pek çok okul ve kolej şenliğe katılım sağladı. Şenliğin açılışı, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, TÜBİTAK Temsilcisi Celal Bayar Üniversitesi Rektörü ve Üniversitelerarası Kurul Dönem Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ataç, ilçe protokolü ve çok sayıda öğretmen ve öğrenci ile yapıldı.

YENTÜR'DEN TEBRİK

Torbalı Bilim Şenliği'nin açılışında konuşma yapan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, 'Düzenlenen programda emeği geçen herkesi tebrik ederim. Çok güzel bir program organize edilmiş. Öğrencilerimizin bilimin önemini daha iyi kavramaları için yapılan organizasyonda yer almaktan büyük mutluluk duyuyorum' dedi.

'MUASIR MEDENİYETLERİN SEVİYESİNE ANCAK BİLİM VE FEN İLE ULAŞABİLİRİZ.'

Torbalı Kaymakamı Ercan Öter ise 'Torbalı'da ilk defa düzenlenen Bilim Şenliği'nde emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ederim Muasır medeniyetlerin seviyesine ancak bilim ve fen ile ulaşabiliriz. Öğrencilerimizin bilimin önemini anlamaları için gerçekten çok ama çok önemli bir program' ifadelerini kullandı. TÜBİTAK Temsilcisi Prof. Dr. Ahmet Ataç ise şenliğe katılan öğrencilerle yakından ilgilenerek atölyelerde eğitim veren öğretmenlere tek tek teşekkür etti.

HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYDU

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliklerini Destekleme programı tarafından 54 proje arasından desteklenmeye değer görülen Sema Borçin Gökçe'nin projesi olan Bilim ve Teknoloji Şenliği için Torbalı Ticaret Odası 80. Yıl İlköğretim Okul Müdürü Hakan Özkaya ve Torbalı İlçe Milli Eğitim'den aldığı büyük destek ile hayata geçirildi. Gazi Çamlığı'nda Torbalı Belediyesi'nin yer ve malzeme desteğiyle kurulan Bilim Şenliği'ne üç gün boyunca 10 bine yakın katılımcı ziyaret etti. Torbalı Belediyesi'nin servis aracıyla 09.00-17.00 arasında açık kalan bilim çadırlarını, Torbalı'da bulunan tüm okullar randevu sistemi ile ziyaret etti. Katılımcılar akşam 19.00-20.00 arasında ise Ege Üniversitesi Gözlemevi, Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin desteği ile kurulan teleskop ile gezegenleri gözleme imkanı buldu. Torbalı Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi, öğrencilerin tarihe olan ilgisini ise açtığı fosil sergisi ile giderdi. Torbalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ise kurduğu stantta hem Torbalı'nın ürünlerini tanıttı hem de öğrencilere fidan dağıttı. Projenin destekçilerinden olan AKUT ise öğrencilere deprem ve deprem sürecinde yapılacaklar hakkında eğitim verdi. Torbalı Ticaret Odası ise projenin en büyük destekçisi olan Bursa Bilim Merkezi yetkililerinin konaklaması için finansman desteğinde bulundu. Metropolis Kazı Merkezi ise rehber aracılığıyla Metropolis'e düzenlenen turlar ile katılımcılar tarihi yolculuk yapma imkanı buldu.

PROJENİN YARATICISI HAYALİNE ULAŞTI

Projenin yaratıcısı olan Sema Borçin Gökçe'nin azmi ve büyük başarısı tüm katılımcılardan takdir topladı. BİLSEM ve Bilim Merkezi bulunmayan öte yandan hızla gelişen Torbalı'daki öğrencilerin bilime olan ilgilerini artırmak, bilimin eğlenceli yönünü keşfetmelerini, bilimsel süreç becerileri kazanmalarını ve yaparak yaşayarak öğrenme fırsatları yakalamalarını sağlamak amacıyla yola çıktığını vurgulayan Sema Borçin Gökçe, 'Okul çağı dışındaki yetişkin bireyleri de bilimsel bir faaliyet çatısı altında toplamak, sohbetlere bilim insanlarını ve teknolojik gelişmeleri konu etmelerini sağlamak ikincil hedeflerimiz arasında. Teknolojik ve bazı bilimsel gelişmeleri okul sıralarında yakalayamamış yetişkin vatandaşlarımızın da en az öğrencilerimiz kadar şenlikten istifade etmelerini amaçladık.

'TEŞEKKÜR EDERİM'

Eğitimin okul sıralarından önce evde başladığı görüşünden hareketle aileleri ve öğretmenleri bilimsel bir organizasyonda bir araya getirmenin, eğitim-öğretim sürecine çok olumlu yansıyacağını düşünüyoruz. Bu kapsamda; konferanslar, söyleşiler, deney istasyonları, robotik kodlama atölyeleri, STEM, fen bilimleri, matematik, sosyal bilimler, tarımsal faaliyetler, elektrik deneyleri, eğitici oyunlar, bilimsel yarışmalar, sanat atölyeleri, zeka oyunları, planetaryum, bilimsel şovlar, geziler ve daha pek çok etkinliğe yer verdik. Bu süreçte yoğun bir ilgi ile karşılaştık. Hem İzmir'den hem de şehir dışından gelen tüm katılımcılara, öğretmenlerimize, bu yolda bana ve projeye desteğini esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim.' diyerek ifadelerine son verdi.
Torbalı Bilim Şenliği için işbirliği sağlanan kurumlar ise şu şekilde:Torbalı Kaymakamlığı, Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Torbalı Belediyesi, Torbalı Ticaret Odası, Torbalı TTO 80.Yıl Ortaokulu, Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü, Torbalı İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bursa Bilim Ve Teknoloji Merkezi, Dokuz Eylül Üniv.Torbalı Meslek Yüksek Okulu, Ege Üniversitesi Gözlemevi,Uygulama Ve Araştırma Merkezi, DEÜ Buca Eğitim Fakültesi, Ödemiş Deneme Ve Bilim Merkezi, Akut, Kızılay. SEDA TENER

  #gallery-1{ margin:auto; } #gallery-1 .gallery-item{ float:left; margin-top:10px; text-align:center; width:33%; } #gallery-1 img{ border:2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption{ margin-left:0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */



Bakmadan Geçme