Torbalı güne yağmurla uyandı

Sonbaharın gelmesine karşın yazdan kalma günlerin devam ettiği İzmir, gece saatlerinden itibaren sağanak yağışın etkisi altına girdi.

Sıcaklıkların 6 ila 8 derece düştüğü İzmir'de yağışların yarın ve perşembe günü de etkili olması bekleniyor. Diğer yandan sağanak yağış, İzmir'de belli bölgelerde trak yoğunluğunun artmasına yol açtı. Trak yoğunluğu Alsancak, Yeşildere ve Altınyol'da sabah saatlerinden itibaren arttı. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 'Bölgemizde bu geceden itibaren kıyı kesimlerden başlamak üzere sağanak ve gökgürültülü
sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların İzmir, Aydın geneli ile Manisa merkez ve çevre ilçelerinde, Balıkesir'in batı ilçelerinde ve Çanakkale'nin güney ve batı ilçelerinde kuvvetli (25-50 kg/m2), İzmir'in güneybatısı ile Aydın'ın kıyılarında yerel olarak çok kuvvetli (51-70 kg/m2) olması beklenmektedir.' Açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Bakmadan Geçme