TORBALI İNTERNET ERİŞİMİNDEN MAHRUM

İzmir'in metropol ilçelerinden biri haline gelen Torbalı'da büyük bir internet altyapı sorunu bulunuyor. Nüfusu 200 bini aşan Torbalı'nın merkez mahalleleri de dahil olmak üzere pek çok mahallesinde vatandaşlar internet erişimine ulaşamıyor. İnternet sorununun en yaygın olduğu yer ise nüfusu 50 bini aşan Ayrancılar bölgesi. ADSL ALTYAPISI YETMİYOR FİBER ALTYAPISI KURULMUYOR Torbalı'nın çok az bölgesinde fiber [&hellip]

İzmir'in metropol ilçelerinden biri haline gelen Torbalı'da büyük bir internet altyapı sorunu bulunuyor. Nüfusu 200 bini aşan Torbalı'nın merkez mahalleleri de dahil olmak üzere pek çok mahallesinde vatandaşlar internet erişimine ulaşamıyor. İnternet sorununun en yaygın olduğu yer ise nüfusu 50 bini aşan Ayrancılar bölgesi.

ADSL ALTYAPISI YETMİYOR FİBER ALTYAPISI KURULMUYOR

Torbalı'nın çok az bölgesinde fiber internet altyapısı bulunurken, ADSL internet altyapısı ise Torbalı'nın artan nüfusuna yetmiyor. Torbalı'da yaklaşık binden fazla aile, internet hizmeti almak için başvuruda bulunmuş olmasına rağmen altyapı yetersizliği nedeniyle bu hizmeti alamıyor.

VATANDAŞLAR SİTEM EDİYOR

Teknoloji çağının en önemli buluşu olarak bilinen internet, Torbalı'nın birçok yerinde yayılsa da henüz yayılamadığı alanlar da bulunuyor. Atatürk,  Yedieylül ve hatta Muratbey mahallesinin bir kısmında bulunmayan internet ağı, vatandaşların tepkisine yol açıyor. Torbalı Mahallesi'nde bile birçok noktada alt yapı sorunu yaşanırken 50 bin nüfusu aşan Ayrancılar'da da benzer sıkıntılar dile getiriliyor. İlçede binden fazla hanenin mağdur olduğu mahallede vatandaşlar ilgili kuruluştan hizmet alamamaktan şikayetçi.

Bakmadan Geçme