Torbalı Orman İşletme'den seferberlik

Torbalı Orman İşletme Şefliği, ormanlık alanda ortaya çıkan çam kese böcekleri ile hummalı mücadelesini sürdürüyor. Ekipler Taşkesik Mahallesi'nde bulunan yaklaşık bin hektarlık alanda çalışma başlattı

Torbalı'da ormanlık alanda ortaya çıkan çam kese böcekleri, kızılçam ağaçlarında tahribata yol açıyor. Böceklerin neden olduğu tahribatın orman yangınlarından daha ciddi sonuçlar ortaya çıkardığı öğrenildi. Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ortaya çıkan çam kese böceklerinin ağaçların gelişimini durdurup, yapraklarını sarartıp, kurutuyor. Bu kapsamda Torbalı Orman İşletme Şefliği'ne bağlı ekipler, ormanları bu zararlılardan kurtarmak için hummalı bir çalışma başlattı. Ekipler Taşkesik mevkiinde bulunan yaklaşık 1000 hektarlık alanda çalışma başlatarak ağaçları çam kese böceklerinden arındırıyor.

AĞAÇLARI KORUMAK İÇİN SOĞUKLARA ALDIRIŞ ETMİYORLAR

Orman İşletme Şefliği'ne bağlı 50 personelin görev aldığı temizleme işleminde ağaçlardan alınan çam kese böcekleri çuvallara dolduruluyor. Daha sonra bu çuvallardaki böcekler Orman İşletme Şefliği'nin kurmuş olduğu havuzlara ve sepetlere aktarılarak muhafaza ediliyor. Soğuklara aldırış etmeden çalışmalara devam ettiklerini belirten Torbalı Orman İşletme Şefi Emrah Boz, 'Maalesef bu böcekler ağaçların gelişimini olumsuz yönde etkiliyor. Ekiplerimiz de bu kapsamda şuanda Torbalı Taşkesik mevkiinde bulunan 1000 hektarlık alanda çalışmalarını sürdürüyor. Ağaç dallarında bulunan böcekleri uzatma makasıyla keserek çuvallara dolduruyorlar. Çuvallara koyulan böcekler Orman İşletme Şefliği'nin kurmuş olduğu havuz ve sepetlere aktarılarak burada muhafaza ediliyor. Torbalı Orman İşletme Şefliği olarak Çam kese böceği ile mücadelemiz aynı kararlılıkla devam edecek'  ifadelerini kullandı. Açıklamalarını sürdüren Boz, 'Maalesef kamuoyunda yanlış bir bilgi kirliliği var.  Çam kese böcekleri ağaçları kurutmuyor. Sadece ağaçların gelişimini yavaşlatıyor. Ağaçlarımız bahar mevsiminde yeniden yeşillenecek' diyerek sözlerini noktaladı. 

Bakmadan Geçme