Torbalı ve Moskovalı iş adamlarından ticaret atağı

2014'de 860 milyon dolar ihracat ile 61 ili geride bırakan Torbalı, 2015'deki 1 milyar dolar ihracat hedefini yakalamak için Rusya'ya çıkarma yaptı. Moskova Sanayi ve Ticaret Odası ve Rus-Türk İşadamları Birliği ile yapılan görüşmelerde karşılıklı ticari anlaşmalar sağlandı. TORBALI Ticaret Odası(TTO)'nın organize ettiği Rusya iş ve inceleme gezisinin ikinci gününde ilk olarak T.C Moskova Türk [&hellip]

2014'de 860 milyon dolar ihracat ile 61 ili geride bırakan Torbalı, 2015'deki 1 milyar dolar ihracat hedefini yakalamak için Rusya'ya çıkarma yaptı. Moskova Sanayi ve Ticaret Odası ve Rus-Türk İşadamları Birliği ile yapılan görüşmelerde karşılıklı ticari anlaşmalar sağlandı.

TORBALI Ticaret Odası(TTO)'nın organize ettiği Rusya iş ve inceleme gezisinin ikinci gününde ilk olarak T.C Moskova Türk Büyükelçiliği ziyaret edildi. Ticari Ateşe Şamil Acartürk, Torbalı heyetine, Rusya'daki ticaret potansiyeli üzerinde 4 saat süren bir sunum yaptı. Heyet daha sonra Moskova Sanayi ve Ticaret Odası'nda toplantı gerçekleştirdi. Heyetler arasında gerçekleşen toplantıda Torbalı'nın ekonomik durumu ve geniş kapsamlı tanıtımı yapıldı. Moskova Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Suren Vardanyan, Torbalılı işadamlarını Rusya'ya yatırım yapmaya davet etti. Moskova'da değerlendirmede bulunan TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, 'Torbalı ile Rusya arasındaki ticari görüşmeler beklediğimizden iyi çıktı. Rusya ile AB arasındaki krizi fırsata çevirmek istiyoruz. Gerek Rus-Türk İşadamları Birliği gerekse Moskova Sanayi ve Ticaret Odası'yla gerçekleştirdiğimiz temaslardan çok olumlu geri dönüşler aldık. Bazı firma temsilcilerimiz yapılan ziyaretlerde ticari anlaşmalara imza atmış oldu' ifadelerini kullandı.

TORBALI'NIN POTANSİYELİ ŞAŞIRTTI

Son olarak Rus-Türk İşadamları Birliği (RTİB)'ni ziyaret eden Torbalı heyetini; Yönetim Kurulu Başkanı Naki Karaaslan ve TOBB-TİM Rusya Genel Müdürü Sebahattin Yavuz karşıladı. TTO Başkanı Abdulvahap Olgun'dan Torbalı ekonomisi ile ilgili geniş bir brifing alan Karaaslan, 'Açıkçası Torbalı'nın Rusya için bu denli önemli olabileceğini beklemiyorduk. Torbalı'nın ticaret potansiyeli bizleri şaşırttı. Rusya fırsatlar ülkesi. 13 milyar dolarlık ihracatı daha da yükseltmemiz için Torbalı'nın potansiyelinden faydalanmamız gerekiyor' ifadelerini kullandı. Rus ve Türk işadamlarıyla Torbalılı işadamlarının ikili görüşmelerin gerçekleştiği ziyarette çeşitli sektörlerde iş anlaşmaları yapıldı. Moskova'daki iki günlük temaslarını tamamlayan Torbalı Ticaret Odası heyeti St. Petesburg'a geçiş yaptı. Rusya'nın en önemli ikinci büyük şehri St. Petersburg'da; Türk Başkonsolosluğu, Ticari Ateşlik ve Sanayi-Ticaret Odası'nda toplantılara katılacak olan Torbalı heyeti Perşembe günü yurda dönecek.

Bakmadan Geçme