Torbalı'da çağı yakalayan girişim 'Köyün için koş!'

Torbalı'da yaşayan Gamer kardeşler yeni bir girişime imza atarak kurdukları oyun ile Google Play pazarına dahil oldu Torbalı'da yaşayan Gamer kardeşler yeni bir girişime imza atarak kurdukları oyun ile Google Play pazarına dahil oldu. Götuğ ve Göktan Büyür,  uzun zamandır üzerinde çalıştıkları oyunlarını geçtiğimiz hafta Google Play'e dahil etti. 'Köyün için koş' anlamına gelen 'Run [&hellip]

Torbalı'da yaşayan Gamer kardeşler yeni bir girişime imza atarak kurdukları oyun ile Google Play pazarına dahil oldu

Torbalı'da yaşayan Gamer kardeşler yeni bir girişime imza atarak kurdukları oyun ile Google Play pazarına dahil oldu. Götuğ ve Göktan Büyür,  uzun zamandır üzerinde çalıştıkları oyunlarını geçtiğimiz hafta Google Play'e dahil etti. 'Köyün için koş' anlamına gelen 'Run for your villge' isimli oyun; hikayesi, görselleri ve müziği ile orijinal bir oyun niteliğini taşıyor. Bunun yanında Torbalı'da ilk kez böyle bir girişime dahil olan Büyür kardeşler de takdir topladı. Yıllardır bilgisayar oyunları oynadıklarını ifade eden Göktuğ Büyür, 'Hep masanın oyuncu tarafındaydık. Biz bir oyun yapsak nasıl olur diye merak ederek kardeşim ile beraber oyun geliştirmeye karar verdik. Tam anlamıyla istediğimiz tarzda bir oyun yapmak istediğimiz için bu yola çıktık. İşin içine girince bunun o  kadar kolay olmadığını gördük doğrusu. Çok sıkı ve detaylı bir çalışma yürütmemiz gerekiyor' dedi.

2 YILLIK BİR BAŞARISIZLIKLARIN SONU ZAFER

Oyun geliştirmek için bir eğitime gerek duyuluyor mu sorusuna cevap veren Büyür, 'Türkiye'de sadece birkaç tane üniversitede oyun geliştirme bölümleri var. Bunlara da zaten erişimimiz yok. Birkaç oyun motorundan seçim yapmak zorunda kalıyoruz ve Youtube'tan içerikler izleyerek kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Bazen eklemek istediğimiz özelliklerin kaynakları olmadığı için benzer içerikleri izleyerek kendimiz uyarlamaya çalışıyoruz. Büyük bir çaba sarf edilmesi gerekiyor doğrusu. Biz bu oyunu somut olarak 1 buçuk ayda tamamlamış olsak da yaklaşık 2 yıllık bir başarısızlıkların sonunda ortaya çıktı. Bu ortaya çıkardığımız oyunumuz bizim gerçekte senaryosunu yazdığımız oyunumuz değil. Geçen 2 yıllık süreçte bir motivasyon kaynağı edinmek için bu oyunu kurduk' dedi.

DELİKANLIMIZ KÖYÜNÜ KURTARIYOR

Oyunun hikayesini anlatan Göktan Büyür ise ' Yaratıklar tarafından baskına uğramış bir köyün delikanlısı etrafındaki krallıklara koşuyor. Her biri bir şekilde delikanlıyı reddediyor çünkü savaşın onların da kapısında olduğunu söylüyor. Küçük bir köye hiç kimse yardımcı olmak istemiyor. Daha sonra büyücülerle karşılaşıyor karakterimiz. Karakterimiz de bu karşılaşmadan sonra gizemli şeyler duyuyor. Krala gittiğinde kralın delirmiş olduğunu görüyor. Çünkü krallar fazla güç için kötü insanlarla anlaşma yapıp büyülerle birlikte bu yaratıkları dünyaya getirmişler. Asıl istedikleri birbirlerini yok etmek. Kralların asıl amaçları güç kazanmakken büyücüler kralları sırtından bıçaklıyor' ifadelerini kullandı.

MAZİYE DÖNÜŞ

Eski atari oyunlarını andıran pixel art modeli oyununun detaylarını aktaran Göktan Büyür, ' Pixel art, özellikle indie geliştiriciler yani hiçbir yerden fonlanmayan, bağımsız geliştiricilerin en kolay bulabileceği materyallerdir. Çünkü internette bedava.  Bu çizimleri oyunlara uygularken herhangi bir lisans hakkı da ödenmiyor. 3 boyutlu ve derinliklere sahip çizimler genellikle daha pahalı oluyor. Ayrıca para ödemek gerekiyor. Biz de bu işte daha amatör olduğumuz için çok fazla yatırım yapamadık. Ki zaten dolar bazında fiyatlandırılan bu hazır çizimler biraz tuzlu oluyor. Sadece zorunluluktan kullanılmış bir çizim değil ayrıca pixel art çizimleri seven büyük bir kitle de var' ifadelerini kullandı.

GENÇLERİN HEDEFİ YÜKSEK

Oyunun müziklerini de kendilerinin hazırladıklarını ifade eden Büyür kardeşler, 'Bu yaptığımız oyunun bizi motive edip asıl istediğimiz senaryosunu yazdığımız oyunumuza ulaşmak istiyoruz. Türkiye'de genişleyen oyun sektörüne de  dahil olmayı istiyoruz. Geçtiğimiz yıl 1 milyar dolara satılan Türkiye menşeili PİK oyunu da bize örnek oldu. Gerek ülke için gerek kişisel ekonomimiz için önemli bir gelir kaynağı aslında. Özellikle Polonya gibi ülkeler bunu çok iyi yakaladı. Oyun sektörü çok geniş bir ağa sahip oldu. Özellikle Google Play dünyanın her ülkesine oyun pazarladığı için önemli bir Pazar yeri. Hedefimiz buralarda daha fazla tutunmak, daha fazla kazanıp, daha fazla büyüyüp daha geniş çaplı oyunlara imza atmak istiyoruz' diyerek sözlerini noktaladı. SEDA TENER

 

Bakmadan Geçme