Torbalı’da korkutan tablo

Dünya'da ve Türkiye'de omicron varyantı ile oldukça tehlikeli boyuta ulaşan korona virüs, Torbalı'da da yeniden tehlikeli boyutlara ulaştı

Dünya'da ve Türkiye'de omicron varyantı ile oldukça tehlikeli boyuta ulaşan korona virüs, Torbalı'da da yeniden tehlikeli boyutlara ulaştı. İlçede yeniden pik yapmış durumda olan korona virüs tablosu ilçede paniğe neden oldu. Hemen hemen her mahalle korona virüs haritası kırmızı ile gösterilirken, süreç gün gittikçe kötüleşiyor. Günde 600'ün üstünde kişinin test yaptırdığı ilçede 150 kişi pozitif sonuç alıyor. Öte yandan yoğun bakım ünitelerinde de yoğunluk yaşanıyor. Yataklar büyük oranda dolarken, sonucu pozitif çıkanların büyük bir kısmının ise evde tedavi edildiği öğrenildi. Özellikle aşılama ile birlikte semptomların çok daha hafif atlatıldığı görülürken, aşısız kişilerde çok daha ciddi reaksiyonların görüldüğü ifade ediliyor. Öte yandan, salgının büyük bir hızla yayıldığı ilçede önlemler ise seyreltilmiş durumda.

'VİRÜS GÜÇLENDİKÇE ÖNLEMLER SEYRELİYOR'

Konuya ilişkin çekincelerini dile getiren vatandaşlar, 'Korona virüsün yayılma hızı bizleri endişelendiriyor ama ilçede de ülkede de önlemler seyreltilmiş durumda. Özellikle Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar, bu durumu da körüklüyor. Durumun vahametini halktan saklamanın kimseye bir faydası yok aksine, insanların rahatlamasına ve virüsü önemsememesine neden oluyor. Önlemler seyreltildikçe stabil seyreden bir hastalık bile ilerleyişini hızlandırırken, güçlenen her gün yeni varyantları ortaya çıkan bir bulaşın olduğu ortamda önlemlerin seyreltilmesi bugün içinde bulunduğumuz korkunç tabloya neden oluyor. Umuyoruz ki yetkililer üzerlerine düşeni yapar ve durumun daha da vahimleşmesinin önünü almak için çaba gösteriler.' şeklinde konuştular.

Bakmadan Geçme