Torbalili sanayicinin elektrik sorunu TBMM'de

    Son olarak hafta sonu oda ve borsalarin ortak toplantisinda Torbali Ticaret Odasi tarafindan gündeme getirilen Yazibasi ve Pancar'daki elektrik kesintileri CHP'li milletvekili Susam tarafindan TBMM'ye soru önergesi seklinde sunuldu. Önergede GEDIZA.S'nin çalismalari hakkinda bilgi istendi   TORBALILI sanayicinin adeta kâbusu olan elektrik kesintileri Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemine tasindi. Son olarak TOBB'a bagli [&hellip]

 

 

Son olarak hafta sonu oda ve borsalarin ortak toplantisinda Torbali Ticaret Odasi tarafindan gündeme getirilen Yazibasi ve Pancar'daki elektrik kesintileri CHP'li milletvekili Susam tarafindan TBMM'ye soru önergesi seklinde sunuldu. Önergede GEDIZA.S'nin çalismalari hakkinda bilgi istendi

 

TORBALILI sanayicinin adeta kbusu olan elektrik kesintileri Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemine tasindi. Son olarak TOBB'a bagli Izmir'deki oda ve borsalarin 'Yönetim Kurullari Ortak Toplantisinda' gündeme gelen Yazibasi ve Pancar'daki sanayicinin elektrik sorunu ile ilgili CHP'li Izmir Milletvekili Mehmet Ali Susam harekete geçti. Gediz A.S'nin bu konuda yaptigi çalismalari ögrenmek ve sorunun çözümünü istemek için TBMM'ye konuyla ilgili soru önergesiverdigini açiklayan Susam, önergede su sorulara yer verdi: 'Torbali ilçemizde meydana gelen elektrik kesintilerinin son bularak sanayicimizin kesintisiz üretimi için bir girisim olacak midir? Sözü verilen 22 trafo degisimi ve 2 milyon TL'lik yatirim ne zaman gerçeklesecektir? 2015 yili Bakanlik bütçesi içerisine bu yatirim dahil edilmis midir?' dedi. Konuyla ilgili Gediz A.S'nin çalisma yapmasini isteyen Susam, 'Sanayici ve esnaflarimizla birebir iletisimlerimizden ilçede yasanan elektrik kesintisi ve diger problemleri yakindan takip ediyoruz. Bu sorun üzerine hazirlamis oldugumuz ve bir an önce çözüm getirilmesini bekledigimiz soru önergemizi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Taner Yildiz'a iletmis bulunmaktayiz' dedi.

 

TORBALI ÖNEMLI

Susam'in cevaplanmak üzere verdigi soru önergesinde su ifadelere yer verildi: 'Torbali ilçesinin hem Izmir'e hem de ülkemize maddi anlamda büyük getirileri bulunmaktadir ve bu alana yapilan yatirimlar her geçen gün artmaktadir. Sanayi yatirimlarinin giderek çogaldigi, gida imalatçilari ve perakende sektörünün de dagitim merkezlerini konuslandirdigi bir bölge konumundadir. Izmir ilinin devlete verdigi toplam verginin yüzde 40'inin Torbali'da bulunan isletmeler tarafindan karsilandigi da dikkat çekici bir istatistiktir. Ancak bu katma degere sahip isletmelerimizin uzun zamandir çözülmesi için çaba sarf ettikleri ve sonuç alamadiklari sorunlari bulunmaktadir. Yazibasi, Ayrancilar ve Pancar'da yaklasik 600 KOBI faaliyet göstermektedir. Burada bulunan sanayicilerimizin sürekli yasanan elektrik kesintileri en büyük problemleri haline gelmistir. Sanayicilerimiz bu sorunun, Vali, GEDIZ A.S. gibi birçok kademede ve birimde dile getirilmis olmasina ve hatta birçok kereler çözüm sözü almalarina karsin hala çözümlenmemis olmasina içerlemektedirler. Kesinti yasanmasina sebep olan eski altyapi ve iletim hatlari ayni zamanda baska alanlarda büyük teknik kayba da sebep olmaktadir. Bu sebeple iletim hatlarinin yenilenmesi büyük önem arz etmektedir' dedi.

 

 

TTO GUNDEME GETIRDI

Torbali'da basta Pancar ve Yazibasi olmak üzere sanayibölgelerinde yasanan elektrik kesintileri son olarak TOBB'a oda ve borsalarin ortak toplantisindagündeme gelmisti. Toplantida dile getirilen 5 istek arasinda en çok dikkat çeken sanayicinin kesinti isyani olmus ve TTO Baskani Abdulvahap Olgun'un Yazibasi ve Pancar bölgesindeki fabrikalarda yasanan elektrik kesintileri ile ilgili sözleri toplantiya damgasini vurmustu. Olgun, 'Bu çagda elektrik kesintisi utanç vericidir. Her gün elektrik kesintisi yasaniyor, her kesintide makinalarin içindeki kaliplar ve ham madde yaniyor. Olusan zarar ve ziyani varin siz hesaplayin' demisti.

 

 

Bakmadan Geçme