Torbali'nin en büyük istegi Hastane

TBMM’ye çikarma yapan TTO yöneticilerinin Ankara ziyaretinin ikinci ayaginda, AK Partili vekiller Aydin Sengül, Hamza Dag ve TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu ile görüsüldü. AK Partili vekillerden yapilacak bölge hastanesi ile ilgili bilgi alindi. UYELERINDEN ikinci dönem için güvenoyu aldiktan sonra ilk ziyaretini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gerçeklestiren Torbali Ticaret Odasi’nin yeni yönetiminin Ankara ziyaretinde ikinci [&hellip]

TBMM'ye çikarma yapan TTO yöneticilerinin Ankara ziyaretinin ikinci ayaginda, AK Partili vekiller Aydin Sengül, Hamza Dag ve TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu ile görüsüldü. AK Partili vekillerden yapilacak bölge hastanesi ile ilgili bilgi alindi.

UYELERINDEN ikinci dönem için güvenoyu aldiktan sonra ilk ziyaretini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gerçeklestiren Torbali Ticaret Odasi'nin yeni yönetiminin Ankara ziyaretinde ikinci durak AK Partili milletvekilleri oldu. AK Parti Izmir Milletvekilleri Aydin Sengül ve Hamza Dag ile görüsen Torbali heyeti, TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu ile de bir araya geldi. AK Partili vekillerle bulusmada ana gündem maddesi fabrikalarin atik su sorunu ve Torbali'nin hastane ihtiyaci olurken, Rifat Hisarciklioglu'na TTO'nun yeni dönem hedefleri anlatildi.

HASTANE ACIL IHTIYAÇ
TURKIYE Büyük Millet Meclisi'ne adeta çikarma yapan Torbali heyetinin ziyaretinin ikinci ayaginda AK Partili vekiller Hamza Dag ve Aydin Sengül ile bir araya gelindi. Görüsmede Torbali'nin en büyük isteginin bir an önce bölge hastanesine kavusmak oldugunu dile getiren Torbali Ticaret Odasi Meclis Baskani Behçet Çinar, 'Torbali'nin nüfusunun 1520 binlerde oldugu dönemde insa edilen mevcut devlet hastanesi artik ilçeye yetmemektedir. Torbali'da birçok vatandas tedavi için Tire'ye veya Izmir'deki hastanelere gitmek zorunda kaliyor. Fiziki mekn yetersizliginin hizmeti aksatmaya baslattigi herkesin malumudur' dedi.

ATIK SU SORUNU
GÖRUSMEDE gündeme getirilen bir diger konu da Izmir Büyüksehir Belediyesi ve Sehircilik Izmir Il Müdürlügü arasinda yasanan anlasmazlik yüzünden ortaya çikan magduriyetti. Iki kurum arasindaki anlasmazligin fabrika sahiplerini magdur ettigini söyleyen Behçet Çinar, 'Daha önce YazibasiPancar bölgesindeki fabrikalarin atik sulari Yazibasi'ndaki  Büyüksehir Belediyesi'ne ait aritma tesisine gönderiliyordu. Buna dair fabrikalarin elinde kanal yolu ile atiklarini büyüksehir belediyesinin tesisine bosattiklarina dair belge var. Fakat büyüksehir tarafindan fabrikalarin atiklarinin aritmaya bosatilmasi iptal edildi. Denetleme mekanizmasinin Çevre ve Sehircilik Bakanligi'na geçmesinin ardindan fabrikalari kanallarinin aritma tesisine akmadigi için yazi gönderiliyor. Fabrikalar da ellerinde aritma tesisine aktigina dair kgit bulundugunu belirterek sikinti yasiyor. Simdi ya foseptik çukuru açmak zorundalar ya da aritma tesisi kuracaklar. Büyük sikinti yasaniyor' dedi.  Aydin Sengül ve Hamza Dag, hastane konusu öncelikli olmak üzere kendilerine iletilen sorunlarin çözümü için ellerinden geleni yapacaklarini ifade etti. Aydin Sengül, 2013 yili içerisinde Bölge Hastanesi'nin temelinin atilacagini ifade etti.
Hisarciklioglu, gençlere hayran kaldi

TURKIYE Odalar ve Borsalar Birligi Baskani Rifat Hisarciklioglu, Torbali Ticaret Odasi yöneticilerini makaminda agirladi. Hisarciklioglu, yüzde yetmisi 3035 yas arasi olan Torbali Ticaret Odasi'nin yeni yönetiminin genç ve dinamik olmasi karsisinda saskinligini gizlemeyerek,  'Gençligi ve tecrübeyi birlestirmissiniz, ne güzel' dedi. TTO'da Yönetim Kurulu Baskani ve Meclis Baskani'nin 2 dönemdir ayni listede olmasinin da sevindirici oldugunu ifade eden Hisarciklioglu, 'Çok güzel bir uyum yakalamissiniz. Türkiye'nin birçok yerinde ayri listelerden görevlendirme oluyor. Bu yönünüz ile örnek oldunuz' dedi.

YENI DÖNEM HEDEFLERI
HISARCIKLIOGLU'NUN övgülerine tesekkür eden TTO Baskani Abdulvahap Olgun, genç ve dinamik bir ekip olarak üyelerin güvenine layik olmak için çok çalisacaklarini ifade etti. Yeni dönem hedeflerini anlatan Olgun, önceliklerinin yapimi devam eden kongre merkezini tamamlamak oldugunu belirterek, 'Kongre merkezimizi Izmir ekonomisinin nabzinin atacagi bir merkez haline getirmek istiyoruz. Bunun yani sira firmalarimizin önünü açacak düzenleme yapilmasi için de çalismalarimiz olacak. Ticaret ve sanayi dünyasina hizmet etmenin yani sira siyaset ve sosyal yasamin üstünde bir vizyon üstlenip, TTO'yu ciddi bir baski haline getirmenin çabasi içindeyiz. Ilçemizin sorunlarini ülke gündemine tasiyip çözüm asamasina katki sunmak için var gücümüzle çalismaya devam edecegiz' dedi.

Bakmadan Geçme