Torbalispor'u dedikodular bitirdi

 2010-2011 sezonunda Torkos Baskanligini yapan Sabit Güldogan: Kendi ailelerine  bile laf geçiremeyen insanlar, Torbalispor hakkinda, kahvede, kiyida kösede mantik disi konusunca takim bir anda düstü MADDI sikintilarla bogusan Torbalispor, mevcut yönetimin çabalariyla ayakta kalmak için mücadele veriyor. Kamuoyunda sürekli olarak destek göremediginden yakinan kulübün, su anda futbolcularini bile agirlayacak tesisi bile sahip degil. Geçmisten süre [&hellip]

 2010-2011 sezonunda Torkos Baskanligini yapan Sabit Güldogan: Kendi ailelerine  bile laf geçiremeyen insanlar, Torbalispor hakkinda, kahvede, kiyida kösede mantik disi konusunca takim bir anda düstü

MADDI sikintilarla bogusan Torbalispor, mevcut yönetimin çabalariyla ayakta kalmak için mücadele veriyor. Kamuoyunda sürekli olarak destek göremediginden yakinan kulübün, su anda futbolcularini bile agirlayacak tesisi bile sahip degil. Geçmisten süre gelen borçlar, profesyonel ligde bir dönem firtina gibi esen takimin amatöre düsmesine neden oldu. Kulübün 20052006 yillarinda yönetiminde görev alan ve son olarak 20102011 yilinda baskanligini yürüten eski baskan Sabit Güldogan, önceki gün gazetemize çarpici ve bir o kadar da önemli açiklamalarda bulundu. Kulübün simdiki durumuna çok üzülen Güldogan, Torbali'daki is adamlarina ortak bir çagrida bulunarak, herkesin elini tasin altina koymaya çagirdi. Mevcut baskan Halit Çebi ve yönetimin atesten bir gömlek giydigini belirten Güldogan, önemli açiklamalar yapti.

BORÇ BATAGI TAKIMI KUME DUSURDU

20052006 sezonunda Ak Parti Il Baskan Yardimcisi Atilla Kaya'nin baskanligini yaptigi yillarda Torbalispor yönetimine dahil olan Sabit Güldogan, 2006 sezonu ortalarinda Kaya'nin siyasete girmesinden dolayi birakmasinin ardindan baskanliga geçti. Güldogan, sezon bitinceye kadar kulübün baskanligini yapti. Sezon bitiminin ardindan koltugu avukat Özgür Çaglar'a birakti. Büyük emeklerin verildigi o dönemde ise takim en sasali günlerini yasadi. Büyük basarilara imza atan Torkos, 3. Lig'e çikti. 2010 yilina kadar Özgür Çaglar'in kulüp baskanligini yaptigi Torbalispor'a Hamit Karasu baskanliga getirildi. Karasu'nun baskanligi dönemi boyunca da durmak bilmeyen Torkos, ligde firtina gibi esti 20102011 yilinda tekrar kulübün basina geçen Sabit Güldogan, takim için büyük fedakarliklara imza atti. Kulübün geçmisten gelen borçlariyla basa çikamayan Güldogan, deyim yerindeyse hem maddi hem manevi varini yogunu takima harcadi. Borçlar ve maddi imknsizliklar yüzünden büyük sikintilar çeken takim, Güldogan'in yönetimde oldugu dönemde amatör ligden düstü.

KENDINI BILMEZ INSANLAR KULUBE ZARAR VERDI

TORBALI Belediye Baskani Ismail Uygur'un Hamit Karasu döneminde takima destek için adim attigini ifade eden Güldogan: 'Ben sunu çok iyi biliyorum, ne kaymakamlik ne belediyenin takimlara ayiracak bir bütçesi yok. Ama Torbali Belediyesi makami, takim Torbali halkinin mali oldugu için yol gösterici oldu. Müteahhitlerden destek istendi, baskanligin destegiyle kulüp is adamlarindan destek istedi. Sag olsun Belediye Baskani da bu konuda cidden destek verdi. Kendini bilmez insanlar, kendi ailelerine laf geçiremeyen insanlar, Torbalispor hakkinda, kahvede, kiyida kösede mantik disi konusmalari, basina demeç vermeleri yanlis aksedildi ve Torbalispor'a destegi olacak olanlarin da farkli bir tarafa dönmesine sebep oldular. Kulübün geçmis dönemindeki yöneticileri, benim dönemimdeki yönetime girmis, ara yönetime girmis çikmis insanlarin tuhaf açiklamalari kulübe zarar verdi. Yoksa, ne belediye, ne kaymakamliginin Torbalispor'a verebilecek bütçesi yok. Destek olmasi durumunda daima yerimizde yer aldilar.

KARATOKLU'NUN BUYUK DESTEGI OLDU

TORBALISPOR Kulübünün icralik olmasiyla ilgili de konusan eski baskan, 'Hasan Karatoklu'nun Belediye Baskani oldugu dönemlerde yani profesyonel ligde ortaya çikan bir olay. Bizim de dönemimizde son baskanlik yaptigimda, Torbalispor'un bütün gelirlerinde haciz oldugundan bir lirasini bile alamadik. KDV, SSK matraklarini yatiramadik. Torbalispor tarihine baktigimiz zaman da yatirmamislar, biz de yatiramadik. Her yönetim kendi döneminden sorumludur. Torkos, Hasan Karatoklu zamaninda çok büyük destekler görmüs. Borçlar sadece profesyonel ligde oldugu süre içinde yatirilmamasindan kaynaklaniyor. Bizim de borçlarimiz var ama kesinlikle bir lira kasaya girmedi hepsi icraya gitti. Karatoklu'nun kulübün kurumsallasmasi adina yaptiklari göz ardi edilemez. Ne yapmasi gerekiyorsa bir belediye baskani olarak her seyi yapmis ve takima mülk bile vermistir' dedi.

GEÇMISE ÇIZGI ÇEKMELI

TAKIMIN suan için kalacak bir tesisi bile bulunmadigini belirten Güldogan, takimin bir tesisinin bile bulunmamasinin Torbali için büyük bir ayip oldugunu, mevcut yönetimin atesten gömlek giyindigini, onlarin yerine kimsenin olmak istemeyecegini söyledi. Halit Çebi'nin zor bir görev üstlendigini belirten Güldogan: 'Bugün Halit Çebi, baskanligi biraksa inanin kimse bu takimin basina geçmez, sahip çikan olmayacaktir' dedi. 150 bin nüfuslu bir ilçenin ismini tasiyan takima bir tesisin yapilmasini zor bir olay olmadigini dile getiren Güldogan: 'Bugün bir arsa bulunsa, 'alin buraya tesis yapin, burada kalin' deseler, bu Torbali'da birçok kisi inaniyorum ki katkida bulunacak. 4 göz bir odanin yapilmasi çok zor degil. Bir mühendis, bir tugla fabrikasi, bir beton santrali destek olmayacak mi? Hepsi destek olur. Bu takim bizim takimiz. Geçmise çizgi çekip yepyeni bir sayfa açilmasi lazim. Kulübün gelecegi için tesisi yapimiyla bir yerlerden baslamak lazim. Yine bu tesislerden bu ilçenin çocuklari faydalanacak. Ben bu takim için elimden ne geliyorsa yapmaya hazirim. Birlik ve beraberlik her kapiyi açar' seklinde konustu.

Bakmadan Geçme