TTO kazma vurdu, Hastane gelecek bölgede insaat yapimi tavan yapti

250 yatakli Devlet Hastanesi’nin bölgeye yapilacak olmasi, Adliye binasinin bölgede bulunmasi ve son olarak da Ticaret Odasi’nin 1 Milyon 150 bin liralik Kongre Merkezine baslamasi, Torbali'nin girisinde yatirimlarin artmasini sagladi KENTIN vitrini olan Torbali Mahallesi, su siralar insaat firmalarinin yatirimlariyla adeta ihya oluyor. 250 yatakli Devlet Hastanesi’nin bölgeye yapilacak olmasi, Adliye binasinin bölgede bulunmasi ve [&hellip]

250 yatakli Devlet Hastanesi'nin bölgeye yapilacak olmasi, Adliye binasinin bölgede bulunmasi ve son olarak da Ticaret Odasi'nin 1 Milyon 150 bin liralik Kongre Merkezine baslamasi, Torbali'nin girisinde yatirimlarin artmasini sagladi

KENTIN vitrini olan Torbali Mahallesi, su siralar insaat firmalarinin yatirimlariyla adeta ihya oluyor. 250 yatakli Devlet Hastanesi'nin bölgeye yapilacak olmasi, Adliye binasinin bölgede bulunmasi ve son olarak da Torbali Ticaret Odasi'nin bölgede kazma vurdugu 1 Milyon 150 bin liralik Kongre Merkezi, mahalleye yatirimlarin artmasini sagladi. Bunun yani sira Izmir Aydin asfaltina yakin olmasi, Adliye Sarayi, KIPA Avm, tren istasyonu ve merkeze yakin olmasi yatirimlarin artmasindaki en büyük etkenlerden bir tanesi. Tüm bu yatirimlarin olmasi özellikle TTO Kongre Merkezi'nin etrafini insaat firmalariyla çevirdi. Bölgede, Alanyurt Insaat, Demiray Insaat, Sezgin Insaat, Koca Kardesler Insaat, Yildirim Insaat ve Yüksek Insaat firmalari milyon dolarlik yatirimlar gerçeklestiriyor. Ticaret Odasi'nin kongre merkezine kazma vurmasi, hastanenin yapilmasi, insaat firmalarinin bölgeye yatirimlarini iki katina çikarmasini sagladi.

TORBALI MAHALLESI YATIRIM MERKEZI OLDU

SON yillarda yapilan yatirimlarla cazibesi merkezi haline gelen Torbali'da yatirimlar hiz kesmek bilmiyor. Kentte en büyük yatirimlar ise insaat alaninda yapiliyor. Insaat firmalari yatirimlarini ilçeden yana kullanirken, diger taraftan devletin ve belediyenin yapmis oldugu hizmetlerde bölgede yatirimlarin artmasini iki katina çikartiyor. Bunlarin basinda gelen IZBAN Hizli Tren Projesi, yeni yapilacak olan Devlet Hastanesi ve dev alisveris marketlerinin olmasi kentti daha da bir degere bindiriyor. Sanayisinin yani sira tarimsal alanlariyla da adini duyuran ilçe, Türkiye'nin en hizli gelisen bölgeleri arasinda yer aliyor. Kent merkezinin yani sira Torbali Mahallesi'nde de su siralar büyük bir gelisme yasaniyor. Kentin deyim yerindeyse vitrini olan bölgeye yapilan insaat alanindaki yatirimlar parmak isirtiyor. Bölgede suanda 6 büyük insaat firmasi, milyon dolarlik yatirimlara imza atiyor. Bölgeye yapilacak olan Devlet Hastanesi, TTO Kongre Binasi ve diger önemli kurumlarin bulunmasi, yatirimlarin artmasindaki en büyük sebep.

ALANYURT INSAAT 9 MILYON YATIRIM YAPTI
BÖLGEDE yatirim yapan firmalardan olan Alanyurt Insaat'in sahibi Insaat Mühendisi Sabri Alan, bölgeye 9 Milyonluk yatirim yapti. 48 dairenin yapimini tamamlayan genç is adami, 56 dairenin yapimini ise tüm hiziyla sürdürüyor. Su anda bölgede satisa sunulan dairelerin fiyatlarinin 105 TL ile 150 TL arasinda degistigini belirten Alan, hizli trenin tamamen gelmesi ve hastanenin yapimina baslamasinin ardindan fiyatlarin daha da yükselecegini söyledi. Torbali Mahallesi'nin yatirimlarin yeni gözdesi oldugunu dile getiren Alan: 'Su anda bu bölge en iyi yatirim yapilacak yerler arasinda. TTO, Adliye, Hastane, hizli tren ve diger önemli alisveris merkezilerinin burada olmasi dairelerin degerine deger katiyor. Bundan dolayi yatirimlarimizi buradan yana kullaniyoruz. Iddiali konusmak gerekirse, Torbali Mahallesi kent merkezinde bulunan koruluk bölgesini bile geride birakacak.

Bakmadan Geçme