TTO’da Alibaba günü

Torbalı Ticaret Odası, internet dünyasına açılmak ve dış ticaret ile pazar payını arttırmak isteyen üyelerine yönelik, 'Uluslar arası E-Ticarette Fırsat Oluşturan Çözümler' konulu bir seminer düzenledi. DÜNYANIN en büyük e-ticaret pazar yerlerinden biri olan Alibaba.com ve Diaylogo.com yetkilileri ile Direct Export’un Genel Müdürü Rıfkı Petmezciler, Torbalı Ticaret Odası’nın düzenlediği seminerde, e-ticaret ve dış ticaret hakkında [&hellip]

Torbalı Ticaret Odası, internet dünyasına açılmak ve dış ticaret ile pazar payını arttırmak isteyen üyelerine yönelik, 'Uluslar arası E-Ticarette Fırsat Oluşturan Çözümler' konulu bir seminer düzenledi.

DÜNYANIN en büyük e-ticaret pazar yerlerinden biri olan Alibaba.com ve Diaylogo.com yetkilileri ile Direct Export'un Genel Müdürü Rıfkı Petmezciler, Torbalı Ticaret Odası'nın düzenlediği seminerde, e-ticaret ve dış ticaret hakkında üyelere bilgi verdi. Uluslar arası alıcı ve satıcıları buluşturan dünyanın lider e-ticaret portalı olan Alibaba.com'un başarısı anlatılırken, katılımcılara internetin önemi vurgulandı. İnternetin dünyayı değiştirdiğini ifade eden Logo E-Busıness Genel Müdürü Cahit Güvensoy: 'Firmalar, bireyler artık internet üzerinden alış veriş yapıyor. Bu nedenle her firmanın mutlaka internet dünyasında olması gerekiyor. Alibaba.com'da dünyanın internetteki Bağdat Caddesi'dir' diye konuştu.

E-TİCARETTE FIRSAT OLUŞTURAN ÇÖZÜMLER

KOBİ'lere teknoloji ve internetin gücünden faydalanarak işlerini büyütmeleri ve günümüzün küreselleşmiş pazarından rekabetçi yanlarını güçlendirmeleri için Torbalı Ticaret Odası tarafından önemli bir seminer düzenlendi. Dünyanın en büyük e-ticaret pazarının sahibi Alibaba.com'un Türkiye'deki tek temsilcisi olan Logo Elektronik Ticaret ve Direct Export yetkililerinin katılımı ile önceki gün Torbalı Ticaret Odası toplantı salonunda, Uluslar arası E-Ticarette Fırsat Oluşturan Çözümler konulu bir seminer düzenlendi. Seminere Logo E-Busıness Genel Müdürü Cahit Güvensoy, Logo E-Busıness Satış Takım Lideri Burak Alataş ve Direct Export'un Genel Müdürü Rıfkı Petmezciler, konuşmacı olarak katıldı.

ALİBABA.COM İNTERNETİN BAĞDAT CADDESİ'DİR

Alibaba.com'un dünyanın en büyük e-ticaret portallarından biri olduğunu kaydeden Cahit Güvensoy, kuruluşun 6 firmaya sahip olduğunu belirtti. 140 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip olan Alibaba.com'un Türkiye'deki tek temsilcisi ise Diyalogo.com. Türk kurululu olan Diyalogo.com, 80 bin kullanıcı firmaya sahip. Alibaba.com'un 240 ülkede faaliyet gösterdiğini dile getiren Cahit Güvensoy: 'Sadece Türkiye'de 800 bin kullanıcıya sahibiz. Alibaba.com, dünyanın internetteki Bağdat Caddesi'dir. Dünya standartlarında bir marka. Firmaların, artık internette bulunmama lüksü yok. Kendimi kabuğunuzu kırıp dışarıya açılmak için internet şart. İnternet dünyayı değiştirdi. İnternet sayesinde, alıcılarınıza hemen ulaşabilirsiniz' dedi.

  37 MİLYON ÜYESİ VAR

Alibaba.com'un 1999 yılında ticareti kolaylaştırmak ve KOBİ'lerin uluslar arası alana açılmasını sağlamak amacıyla kurulduğunu ifade eden Satış Takım Lideri Burak Alataş, firmanın dünya çağında milyonlarca alıcı ve satıcıyı kendi oluşturduğu pazar ortamında bir araya getirdiğini kaydetti. 37 milyona yakın üyesine ticaret olanağı sağladığını belirten Alataş: 'Avrupa'nın ikinci büyük pazarı olan Türkiye'de iş ortağı Diyalogo ile Türk KOBİ'lerinin ticaret olanaklarını arttırıyor, iş hacimlerini uluslar arası iş ortakları bularak büyütmelerine destek oluyor. Alibaba.com, e-ticaret kategorisinde 1 numara. 40'tan fazla sektörden 5900'den fazla ürün kategorisine sahip' dedi.

'DIŞ TİCARET OLMADAN BÜYÜYEMEZSİNİZ'

Direct Export'un Genel Müdürü Rıfkı Petmezciler de, dış ticaret konusu hakkında katılımcılara bilgi verdi. İthalat ve ihracatta ilk adımın, ticareti yazışmalarının tercüme edilmesini kapsamakta olduğunu belirten Petmezciler: 'Firmalarımızın yurt içi, yurt dışı nakliye, gümrük operasyonları ve buna bağlı banka işlemlerini takip ediyoruz. Fabrika bünyesinde, dış ticaret departmanı kurmak oldukça zordur. Ayrıca maliyeti de bir hayli yüksektir. Firmalar, bu departmanı ekonomik yollarla oluşturmaya çalışınca da ihracat yaptı battı oluyor. Maalesef profesyonel hizmet alamıyorlar. Direct Export olarak müşterilerimize bu alanda profesyonel hizmet sunuyoruz. Firma adına dış ticaret departmanını yönetiyoruz. Ayakta kalmak ve para kazanmak için dış ticaret yapmak, büyük bir zorunluluktur' diye konuştu.

GÖKHAN YALKALK

Bakmadan Geçme