Uluslararasi yarismada Torbali’yi temsil etti

An­tal­ya Av­ras­ya Saç ve Gü­zel­lik Fes­ti­va­li’­ne ka­ti­la­rak jü­ri üye­li­gi ya­pan Tor­ba­li­li Ku­a­för Le­vent Sen­yüz, Es­naf Oda­si Bas­ka­ni ve yö­ne­ti­mi­ni to­pa tut­tu. 'Fes­ti­val­de sa­de­ce il­çe­miz­den ben var­dim. Ne­den il­çe­miz­den bir ta­ne gen­ci­miz yok­tu?' di­ye­rek si­tem eden Sen­yüz, bu tür girisimlerin artmasi gerektigini söyledi. ­GEÇ­TI­GI­MIZ haf­ta­lar­da An­tal­ya Ke­mer’­de dü­zen­le­nen ve Tür­ki­ye bas­ta ol­mak üze­re dün­ya­nin bir­çok ül­ke­sin­den [&hellip]

An­tal­ya Av­ras­ya Saç ve Gü­zel­lik Fes­ti­va­li'­ne ka­ti­la­rak jü­ri üye­li­gi ya­pan Tor­ba­li­li Ku­a­för Le­vent Sen­yüz, Es­naf Oda­si Bas­ka­ni ve yö­ne­ti­mi­ni to­pa tut­tu. 'Fes­ti­val­de sa­de­ce il­çe­miz­den ben var­dim. Ne­den il­çe­miz­den bir ta­ne gen­ci­miz yok­tu?' di­ye­rek si­tem eden Sen­yüz, bu tür girisimlerin artmasi gerektigini söyledi.

­GEÇ­TI­GI­MIZ haf­ta­lar­da An­tal­ya Ke­mer'­de dü­zen­le­nen ve Tür­ki­ye bas­ta ol­mak üze­re dün­ya­nin bir­çok ül­ke­sin­den ge­len ku­a­för­le­rin ya­ris­ti­gi Av­ras­ya Saç ve Gü­zel­lik Fes­ti­va­li'­ne Tor­ba­li'­dan sa­de­ce Te­wins Er­kek Ku­a­fö­rü'­nün sa­hi­bi Le­vent Sen­yüz jü­ri üye­si ola­rak ka­til­di. Dün­ya­ca ün­lü Iz­mir­li ku­a­för Ha­run Ci­ci'­nin eki­bin­de yer ala­rak fes­ti­va­le ka­ti­lan ve Tor­ba­li'­yi tem­sil eden Sen­yüz, ya­ris­ma­da Tor­ba­li'­dan hiç­bir ku­a­fö­rün ol­ma­di­gi­ni ve bu­nun ken­di­si­ni çok üz­dü­gü­nü söy­le­di. Il­çe­de çok ye­te­nek­li ku­a­för­le­rin ol­du­gu­nu be­lir­ten Sen­yüz, bu tür et­kin­lik­ler dü­zen­le­me­di­gi­ni id­dia et­ti­gi Es­naf ve Sa­nat­kar­lar Oda­si'­na çagrida bulundu.

­DUN­YA­CA UN­LU US­TA­LAR­LA JU­RI UYE­LI­GI YAP­TI
­TOR­BA­LI'­NIN ye­tis­tir­di­gi en iyi ku­a­för­ler ara­sin­da bu­lu­nan 38 ya­sin­da­ki Le­vent Sen­yüz, 25 yil­dir bu mes­le­gin içe­ri­sin­de. Il­çe­nin en es­ki us­ta­la­rin­dan Arif Kes­kin­'in ya­nin­da ye­ti­sen ve 1998 yi­lin­dan bu ya­na Te­wins Er­kek Ku­a­fö­rü adi al­tin­da ken­ti is ye­rin­de hiz­met ve­ren Sen­yüz, sim­di­ye ka­dar bir­çok ulus­la­ra­ra­si ve ül­ke ça­pin­da ya­pi­lan ya­ris­ma­la­ra ka­ti­la­rak ken­di ala­nin­da ma­dal­ya ve ku­pa sa­hi­bi ol­mus isim­ler­den bir ta­ne­si. Mes­le­gin­de ken­di­si­ni ka­nit­la­yan ve ay­ni za­man­da Iz­mir Ar­tis­tik Ku­a­för­ler Ku­lü­bü, Ku­a­för­ler Oda­si ve Ber­ber­ler Oda­si üye­si olan Sen­yüz, geç­ti­gi­miz haf­ta­lar­da dün­ya­ca ün­lü ku­a­för Ha­run Ci­ci'­nin eki­bin­de yer ala­rak, An­tal­ya Ke­mer'­de yurt di­sin­dan ve Tür­ki­ye'­nin çe­sit­li il­le­rin­den yak­la­sik 250 ku­a­fö­rün ya­ris­ti­gi Av­ras­ya Saç ve Gü­zel­lik Fes­ti­va­li'­ne ka­ti­la­rak jü­ri üye­li­gi yap­ti. Tor­ba­li'­yi tem­sil eden Sen­yüz, Iz­mir­'in bir­çok il­çe­sin­den ba­sa­ri­li mes­lek­tas­la­ri­nin ka­til­di­gi­ni, Tor­ba­li'­dan hiç­bir ku­a­fö­rün ka­til­ma­ma­si­nin ise ken­di­si­ni çok üz­dü­gü­nü söy­le­di. Senyüz, her meslek erbabinda Türkiye genelinde ses getirecek yetenekte kisilerin oldugunu, bunlarin gün yüzüne çikmasi gerektigini ifade etti.

'BU TUR YARISMALARA KATILIM ORANIMIZ ARTTIRILMALI'
­SI­VIL top­lum ku­ru­lus­la­ri­nin bu tür et­kin­lik­ler dü­zen­le­me­si ge­rek­ti­gi­ni be­lir­te­rek Es­naf ve Sa­nat­kar­lar Oda­si'­na si­tem eden Le­vent Sen­yüz, 'Bu ya­ris­ma­da il­çe­miz­den sa­de­ce ben var­dim ve bu be­ni çok üz­dü. Çün­kü il­çe­miz­de o tür ya­ris­ma­lar­da boy gös­te­re­bi­le­cek bir­çok ba­sa­ri­li mes­lek­ta­si­miz var. Es­naf Oda­si ne­den bu tür or­ga­ni­zas­yon­lar yap­mi­yor? Ben da­ha ön­ce Es­naf Oda­si'n­da de­ne­tim ku­ru­lu üye­li­gi yap­tim ve en az 7 kez gü­zel­lik ve saç üze­ri­ne ya­ris­ma­lar, fes­ti­val­ler dü­zen­le­dik. Bu­ra­da­ki genç­le­ri­mi­zin hü­ner­le­ri­ni ser­gi­le­me­le­ri ge­re­ki­yor' seklinde konustu.

Bakmadan Geçme