Vatandasin sagligini bozanlara ceza yagdi

Süt ürünlerinin raf ömrünü uzatan ve bozulmasini engelleyen katki maddeleri koyan süt ürünleri isletmelerine agir para cezalari kesildi. Tarim Müdürlügü, 3 isletmeye ayri ayri 12 bin 800 lira ceza keserek isletmeyi kapatti. Ayrica Tarim Bakanligi ilçe genelinde birçok gida isletmesine de 500 bin lira ceza kesti TORBALI Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü tarafindan yapilan denetimlerde [&hellip]

Süt ürünlerinin raf ömrünü uzatan ve bozulmasini engelleyen katki maddeleri koyan süt ürünleri isletmelerine agir para cezalari kesildi. Tarim Müdürlügü, 3 isletmeye ayri ayri 12 bin 800 lira ceza keserek isletmeyi kapatti. Ayrica Tarim Bakanligi ilçe genelinde birçok gida isletmesine de 500 bin lira ceza kesti

TORBALI Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü tarafindan yapilan denetimlerde ilçede gida üretim tesislerinde üretici firmalara ceza yagdirdi. Müdürlük bal, et, süt ve takviye edici ürünlerden örnek alarak insan sagligini tehlikeye soktuklari, Türk Gida Kodeksine uygun olmamalari ve ürünlerin içerisine katki maddesi katarak vatandasin sagligini büyük ölçüde tehlikeye soktuklari gerekçesiyle 'taklit ve tagsis' yapan 3 isletmeye 40 bin lira para cezasi uyguladi. Öte yandan Tarim Bakanligi tarafindan Türkiye genelinde yapilan denetimler sonucunda,  kanuna uygun üretim yapmayan gida isletmelerine de 500 bin lira para cezasi kesildi.

INSAN SAGLIGI IÇIN TEHLIKELI
VATANDASLARIN güvenilir ürünlere ulasmasi ve saglikli ürünleri sofralarina koymasi adina gida isletmelerindeki denetimlerini siklikla sürdüren Ilçe Tarim Müdürlügü süt ve süt ürünleri üreten birçok firmaya ceza kesti. Uzman ekipler tarafindan isletmelerden alinan numunelerde (süt, yogurt, peynir, tereyagi ve ayran gibi) raf ömrünü uzatan, bozulmasini engelleyen ve insan sagligini büyük ölçüde tehlikeye sokan katki maddelerinin kullanildigi tespit edildi. Tarim Müdürlügü, 2012 yili içerisinde 774 isletmeyi denetime tutmus ve bu denetimler sonucunda bazi isletmeler kapatilirken bazi firmalarin mallarina da el konmustu. Bu yil yapilan denetimlerde Pancar Mahallesi'ndeki 'Mandiracilar Sitesi'nde yapilan denetimlerde 3 isletmeye ayri ayri 12 bin 800 lira para cezasi kesilerek ürünlerine el kondu.

BAKANLIK 500 BIN LIRA CEZA KESTI
ILÇE Tarim Müdürlügü Gida Denetim ekipleri, 5996 sayili Veteriner Hizmetleri, Bitki Sagligi, Gida ve Yem Kanunu'na göre siki bir denetim gerçeklestirdi. 2012 yilinin Ocak ayinda baslayan denetimlerde, ekipler ilçedeki yüzlerce gida üretimi yapan isletmeleri mercek altina aldi. Bir yil içerisinde 774 isletme denetlendi. Yapilan denetimlerde merdiven alti üretim yapan, ruhsatsiz, saglik ve hijyenik kurallara uymayan süt ve süt ürünleri satisi yapan firmalar tek tek tespit edildi. Krema, süt ve peynir üretimi yapan isletmeler ekipler tarafindan yakin markaja alinirken insan sagligini tehdit eden yarim ürünler de imha edildi. Bu yilki denetimlerde bakanlik tarafindan ilçedeki bazi gida isletmelerine 500 bin lira para cezasi kesildi. Tarim Müdürü Kenan Uyar, 'Insanlarimizin sagligini tehlikeye sokan isletmelere asla taviz vermiyoruz' dedi. Denetimlerimiz sürecek' dedi.

Bakmadan Geçme