Yasak öncesi vatandaş pazara akın etti

Hafta sonu uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı öncesinde semt pazarlarında yoğunluk zirve yaptı. Mutfak alışverişini son güne bırakmak istemeyenler nedeniyle perşembe günü kurulan semt pazarından alışveriş yapanların sayısı iki katına çıktı

Geçtiğimiz hafta cuma akşamı saat 22:00'da cumartesi ve pazar günü, koronavirüsünün bulaştığı vaka sayısının en fazla olduğu 31 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Ülke gündemine bomba etkisi yaratan sokağa çıkma yasağı haberinin duyulmasının ardından insanlar adeta marketlere akın ederek gıda alışverişi yaptı. Sosyal mesafe kuralına aldırış edilmeden yapılan iki saatlik alışveriş çilesi tepkilerin odağı haline geldi. Aynı durumun tekrar yaşanmaması amacıyla ikinci sokağa çıkma yasağı daha erken bir tarihte açıklandı. Hafta sonu sadece fırınların açık olması sebebiyle ilçe halkı semt pazarlarının yolunu tuttu.
VATANDAŞLAR UYARILARI CİDDİYE ALDI
İlk sokağa çıkma yasağında pazar günü kurulan semt pazarı yasak sebebiyle kurulamamıştı. Pazartesi günü pazar pazarı aynı yerinde kurularak sebze ve meyve satışı yapıldı. Semt pazarlarının giriş çıkışlarında maske kontrolleri devam ederken, anonslar ile hafta sonu pazar kurulmayacağı duyuruldu. Hafta sonu sadece ekmek satışının yapılacağı uyarılarını dikkate alanlar semt pazarları ve süpermarketlere akın ederek 2 gün boyunca yetecek olan gıda alışverişlerini yaptı. Torbalı'daki marketlerde bu gece geçtiğimiz hafta meydana gelen yoğunluğun yaşanmaması bekleniyor.

Bakmadan Geçme