Yazik oldu bu projeye

Tam donanimli lise ve kampüs yapilmasi hayal edilen TCDD’ye ait arazi, Egeray projesini rahatlatmak için “demiryolu bakim hatti” olarak kullanilacak. Bölgenin kampüs yapilmasi için verilen bunca emek ve mücadele bosa gitmis oldu KAMPUS yapilmasi planlanan Devlet Demiryollarina ait 160 dönümlük tek parseldeki arsaya “demiryolu bakim hatti” yapilacaginin ögrenilmesi büyük bir hayal kirikligi yaratti. Bölgeye kampüs [&hellip]

Tam donanimli lise ve kampüs yapilmasi hayal edilen TCDD'ye ait arazi, Egeray projesini rahatlatmak için 'demiryolu bakim hatti' olarak kullanilacak. Bölgenin kampüs yapilmasi için verilen bunca emek ve mücadele bosa gitmis oldu

KAMPUS yapilmasi planlanan Devlet Demiryollarina ait 160 dönümlük tek parseldeki arsaya 'demiryolu bakim hatti' yapilacaginin ögrenilmesi büyük bir hayal kirikligi yaratti. Bölgeye kampüs yapilmasi için basta kaymakamlik olmak üzere birçok siyasetçi devreye girmis ve çalisma baslatilmisti. IZBAN kapsaminda bölgeye ulasim saglayacak hizli trenlerin bekleme ile bakim ve onarim merkezi yapilacagi ögrenildi. Bölgede 100'ün üzerinde agaç kökünden kesilirken, kampüsün yapilmayacaginin ögrenilmesi de büyük üzüntüye yol açti. Anadolu Lisesi yanindaki araziye yapilacak olan bakim hatti, Egerayin yükünü büyük ölçüde azaltacagi belirtiliyor.

SEFERBERLIK ILAN EDILMISTI
BÖLGENIN kampüs alani olarak kullanilmasi fikri geçtigimiz yil gündeme gelmisti. Konu hakkinda ilk açiklama Izmir Il Milli Egitim Müdürü Vefa Bardakçi tarafindan yapilmis, Torbali'da genis bahçeli ve tam donanimli bir okul binasinin yapilmasini planladiklarini ve bunun için TCDD'ye ait araziye talip olduklarini söylemisti. 160 dönümlük arazinin 100 dönümlük kisminin proje kapsaminda kampüs liseye dönüstürülmesi, egitim kalitesinin arttirilmasi ve kampüste yüzme havuzu, sinema salonu, futbol, basketbol, voleybol sahalari, hayvanat bahçesi, doga sporlarina elverisli alanlar, kültür merkezi, tiyatro ve toplanti salonlari yer alacagi söylenmisti. Ilçedeki yetkililer seferberlik ilan etmis, basta kaymakam olmak üzere, birçok siyasetçi il merkezine kosup, yetkililerin kapilarini asindirmisti.

'KARAR KESIN, BAKIM MERKEZI YAPILACAK!'
TUM gelismelerin ardindan olumlu sonuçlar beklenirken, Ulastirma ve Denizcilik Bakanligi'nin arsayi tahsis etmemesi hayalleri suya düsürdü. Geçtigimiz günlerde de gündeme getirdigimiz araziye, 'demiryolu bakim hatti' yapilacagi yetkililer tarafindan açiklandi. TCDD yetkilileri, demiryolu araçlarinin yakit ikmali, bakim ve onarimi gibi ihtiyaçlarin buraya yapilacak olan tesiste gerçeklesecegini, bakim hattinin Egerayin yükünü büyük ölçüde azaltacagini ifade etti. Öte yandan bölgede kesilen agaçlarin ise can güvenligi nedeniyle kesildigini belirten yetkililer, bölgeden 30 bin volt yüksek gelirim hatlarinin geçecegi, meydana gelebilecek ölümlerin ve tüm tabiat canlilarinin can güvenligi için agaçlarin koruma amaçli kesildigini açikladi. Bölgede çalisma baslatan yetkililer çalismalarini 6 ay içerisinde bitirmeyi hedefliyor.

Bakmadan Geçme