Yurt dışı bağlantılı gayrimenkul hizmeti

Almanya kuruluşlu olan Soğukçeşme Emlak, Torbalı’daki ofisini hizmete açtı. Ofis, Almanya ve Hollanda bağlantısı ile Torbalı’daki arsa ve konutların gurbetçilere satışını gerçekleştirecek.

GELİŞEN ve büyüyen Torbalı'da en gözde sektörlerden bir tanesi de emlak sektörü. Gayrimenkul satışlarının oldukça yoğun olduğu ilçede, yatırımların ardı arkası kesilmiyor. Torbalı'da daire, arsa, tarla gibi gayrimenkuller büyük ilgi görüyor. İlçeye Türkiye'nin birçok ilinin yanı sıra yurt dışından da çok fazla ilgi var. Özellikle Almanya ve Hollanda'da yaşayan Türkler, Torbalı'da yer almak için adeta birbirleriyle yarışıyor. Almanya'da 15 yıllık bir maziye sahip olan Soğukçeşme İnşaat firması, Torbalı'da da emlak sektöründe hizmet vermeye başladı. Almanya-Hollanda bağlantılı olan Soğukçeşme Emlak, ilçedeki gayrimenkulleri, gurbetçilere pazarlayacak. Emlak alanında da ünü yurt dışına kadar yayılan Torbalı, gelişimini daha da arttıracak. Adnan Soğukçeşme tarafından kurulan gayrimenkul ofisi, özellikle zengin bir müşteri portföyüne sahip.

EMLAK SEKTÖRÜ BÜYÜYOR

İnşaat sektörünün en hızlı olduğu ve yılda ortalama 5 bin evin satıldığı Torbalı, emlak sektörünün de lokomotifi konumunda.  Yoğun bir şekilde göç alan Torbalı'nın sanayi, tarım ve inşaat sektörlerindeki büyük sıçrayışı, emlak sektörüne yaradı. Artan taleple birlikte emlak ve gayrimenkul danışmanlığı ofislerinin sayısı da artmaya başladı. İZBAN ile cazibesinin daha da artması beklenen Torbalı'nın gelişimini önümüzdeki 20 yıl boyunca hızlı bir şekilde devam ettirmesi bekleniyor. İlçedeki ev, arsa ve tarlalara özellikle ilçe dışından gelen vatandaşlar yoğun bir ilgi gösteriyor. İlginin her geçen gün arttığı ilçede arsa ve tarlaların değeri günden güne artıyor. Daireler kısa sürede satılırken, ilçe genelinde yükselen projelerin sayısı da artıyor.

EKONOMİYE GURBETÇİ KATKISI

2001 yılında Almanya'da kurulan ve inşaat-emlak alanında faaliyet gösteren firma, yurt dışındaki yatırımlarına devam ederken bir yatırımda Torbalı'ya gerçekleştirdi. Almanya-Hollanda gibi ülkelerde sağlam bağlantıları olan Soğukçeşme Emlak, Tepeköy Mahallesi Kazımdirik Caddesi üzerinde hizmet gösteriyor. Gayrimenkul danışmanlığı hizmeti sunan kuruluş, arsa, arazi, daire gibi taşınmazların alım-satım işlemlerini de gerçekleştiriyor. Özellikle yatırım yapmak isteyen gurbetçileri Torbalı'ya yönlendirecek olan Soğukçeşme Emlak, ilçe ekonomisi ve gelişimine de büyük bir katkı koyması bekleniyor.

ALIM VE SATIMDA PROFESYONEL HİZMET

Son 10 yıldır Torbalı'da muazzam bir gayrimenkul satışı yaşandığını söyleyen Adnan Soğukçeşme, 'İlçemize büyük bir ilgi var. Çevre il ve ilçelerden birçok kişi yatırım amaçlı olarak, ev, tarla, arazi ve dükkan alımı yapıyor. Nüfusun artması, ilçedeki potansiyelin daha da büyümesine neden oluyor. Bunun yanı sıra kredi oranlarının giderek düşmesi vatandaşın ev ve araba almasının da önünü açıyor. Birçok vatandaş, bu oranlar sayesinde hayalindeki evi ve arabayı alıyor. Bizde Soğukçeşme Emlak olarak vatandaşımızın ihtiyacına göre hizmet sunuyoruz. Gerçekçi bir politika izleyip, müşterimizin elindeki gayrimenkulü çok daha hızlı satmasını sağlıyoruz' diye konuştu.

ALMANYA-TORBALI ARASI EMLAK KÖPRÜSÜ

Gurbetçilerin Torbalı'ya büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Adnan Soğukçeşme: 'Özellikle arazi ve tarlalar çok daha fazla talep görüyor. Ayrıca önemli ve büyük projelere yönelik de yatırımlar azımsanmayacak derecede fazla. Gerek Almanya, gerekse Hollanda da önemli bağlantılarımız ve çok sayıda çevremiz var. Bu bağlantılarımız sayesinde ilçedeki gayrimenkullerin satışını çok daha hızlı gerçekleştireceğiz. Yurt dışındaki birçok gurbetçi yaban ellerde kazandığını buralara yatırım olarak gönderiyor. Bizde bu konuda köprü vazifesi göreceğiz' dedi.

GÖKHAN YALKALK

Bakmadan Geçme