Zamlar engel tanımıyor

Ekonomik krizin etkisiyle iğneden ipliğe her ürüne günaşırı gelen zamlar ne yapılırsa yapılsın engellenemiyor. Pazardan markete her ürün her geçen gün yeni bir fiyat rekoru kırmaya devam ediyor

Ekonomik krizin etkisiyle iğneden ipliğe her ürüne günaşırı gelen zamlar ne yapılırsa yapılsın engellenemiyor. Pazardan markete her ürün her geçen gün yeni bir fiyat rekoru kırmaya devam ediyor. Döviz kurunun sabitlenmesi de zamların devam etmesine engel olmadı. Her yıl bir nevi geleneksel olarak zamların yapıldığı ocak ayında bu kez aynı ürünlere ikişee hatta üçer zam yapıldı. Bir de bu zamanların büyük bir kısmı kasım ayı itibariyle başlamıştı. Vatandaşa verilen üç kuruşluk zamları bu şekilde geri alan zincir marketlere yaptırımın ne şekilde uygulanacağı ise bilinmiyor.

'MESAİNİN BÜYÜK BÖLÜMÜ ETİKET DEĞİŞTİRMEKLE GEÇİYOR'

Vatandaşlar alışveriş için gittikleri marketlerde sadece bakmakla yetinmeye başladıklarını ifade ederken, hükümet cephesinden gelen yaptırım söylemlerinin şimdiye kadar karşılıksız kaldığını söylüyorlar. Konuya ilişkin konuşan vatandaşlar, 'Markete gündüz gidiyoruz sıvıyağ 120 lira, akşam bir daha bakıyoruz 125 lira olmuş, artık zamları biz de marketler de takip edemiyor.' ifadelerini kullanırken, zincir marketlerde çalışan personeller ise, mesailerinin büyük bölümünün etiket değiştirmekle geçtiğini söylüyorlar.

Bakmadan Geçme