Anneler günü için çiçek siparişleri arttı

Çiçekçilik sektörü Anneler Günü nedeniyle en hareketli dönemlerinden birini yaşıyor. Bu anlamlı gün için siparişlerin arttığını söyleyen SGK karşısında hizmet veren Arya Çiçekçilik ortaklarından Sultan Öztürk, şimdiden çok sayıda sipariş aldıklarını ifade etti.

Anneler günü için çiçek siparişleri arttı

ANNELER Günü hazırlıkları her yıl olduğu gibi bu yıl da günler öncesinden başladı. Ülkelere göre kutlama tarihleri değişen bu anlamlı gün, Türkiye’de mayıs ayının ikinci haftasının pazar günü kutlanıyor. Yani bu yılki Anneler Günü 12 Mayıs’a denk geliyor. Çiçekçilik sektörü için en önemli günlerden birinin Anneler Günü olduğunu belirten Arya Çiçekçilik ortaklarından Refik Güler, bu özel gün için Sevgililer Günü’nden daha fazla talep aldıklarını anlattı. Annelerin herkesin kalbinde özel bir yere sahip olduğunu dile getiren Güler, “Çiçek satışlarımız çok iyi gidiyor. Ramazan ayı nedeniyle düğün ve açılış gibi etkinliklerin sayısı oldukça azaldı. İşlerimiz bu nedenle durağanlaşmıştı. Bu özel gün esnafımıza bir can suyu verecek. Her yıl bu gün nedeniyle satışlarımız artar. Bu yıl da aynı artışı yaşıyoruz. Alternatif pek çok hediye var ama çiçek daha fazla tercih ediliyor” dedi.

EN ÇOK GÜL TERCİH EDİLİYOR

Torbalı’da çiçek üretimi konusunda hiçbir sıkıntı yaşanmadığını belirten Sultan Öztürk ise, talepleri karşılayacak üretimin sağlandığını söyleyerek şöyle konuştu: “Ege Bölgesi Türkiye genelindeki çiçek üretiminin yüzde 65’ini karşılıyor. Fiyatlarda hiçbir değişiklik yapmıyoruz. Müşterilerimizi memnun etmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Havaların bu şekilde gitmesi çiçek fiyatlarını düşürdü. Havalar ısınınca çeşitlilik arttı. Kışın üretim zor. Çiçekler açmıyor, yeterli sayıda üretim yapılmıyordu. Anneler Günü’nde en sık tercih edilen çiçekler gül oluyor. Orkide, menekşe, açmea, kalanşo, guzmanya satışlarında da artış var” şeklinde açıklamalarda bulundu. Anneler Günü’nde en çok ilgi gören çiçeğin kırmızı gül olduğuna dikkati çeken Öztürk, şöyle devam etti: “Diğer tür çiçeklerin de satışları artıyor. Buket yapıldığı için karışık çiçek yapılıyor. Şebboy, gerbera gibi çiçeklere ilgi kat kat artıyor. Özel günlerde çiçek fiyatlarında dev bir fark olmuyor. Bu sene fiyatta aşırı artış olmadı. Geçen yıllarda daha fazla artış vardı ama bu yıl da miktar satışımız fazla.” CEMİL ZEYBEKER