Arabalar üstten yayalar alttan

Hizli tren geçitlerinin ihalesi yapildi. Projeye göre ilçe merkezindeki geçitlerde araçlara üst geçit, yayalara ise alt geçit yapilacak. IZMIR Büyüksehir Belediyesi, AliagaMenderes Banliyösü’nü Torbali’ya uzatacak 30 kilometrelik ilave hat üzerindeki Develi, Tekeli ve Pancar istasyonlari için yapim ihalesi gerçeklestirdi. Istasyonlar yaya altgeçitli, asansörlü ve yürüyen merdivenli olacak. Temmuz ayinda hat üzerindeki toplam 5 istasyondan Torbali [&hellip]

Arabalar üstten yayalar alttan

Hizli tren geçitlerinin ihalesi yapildi. Projeye göre ilçe merkezindeki geçitlerde araçlara üst geçit, yayalara ise alt geçit yapilacak.

IZMIR Büyüksehir Belediyesi, AliagaMenderes Banliyösü’nü Torbali’ya uzatacak 30 kilometrelik ilave hat üzerindeki Develi, Tekeli ve Pancar istasyonlari için yapim ihalesi gerçeklestirdi. Istasyonlar yaya altgeçitli, asansörlü ve yürüyen merdivenli olacak. Temmuz ayinda hat üzerindeki toplam 5 istasyondan Torbali ve Tepeköy istasyonlarinin ihalesini gerçeklestiren Büyüksehir Belediyesi, 31 Agustos 2012 tarihinde de Develi, Tekeli ve Pancar istasyonlari için ihale yapti. Ihalenin sonuçlandirilip yer tesliminin yapilmasinin ardindan, istasyonlarin yapimi 16 ayda tamamlanacak. Istasyonlar 210 metre boyunda, alt bilet hollü, yaya altgeçitli, asansör ve yürüyen merdivenli olarak projelendirildi. Ihaleye katilim için, 10 firma dosya aldi, 6 firma ise teklif verdi.

 ISTE USTGEÇIT VE ISTASYONLAR

CUMAOVASI Istasyonu’ndan sonra Develi, Tekeli, Pancar, Torbali ve Tepeköy’de olmak üzere toplam 5 istasyon yapilacak. Ayrica Menderes Gölcükler’de karayolu üstgeçidi, Cumaovasi’nda kismi altgeçidi, Develi’de karayolu üstgeçidi, Tekeli’de karayolu üstgeçidi, Pancar’da karayolu üstgeçidi, Torbali Kuscuburnu’nda karayolu üstgeçidi, Torbali’da karayolu üstgeçidi ve Tepeköy’de karayolu üstgeçidi insa edilecek. Yine Tepeköy’de vatandaslarin karsidan karsiya güvenli bir sekilde geçislerini saglamak üzere asansörlü ve yürüyen merdivenli yaya üstgeçidinin yapimi gerçeklestirilecek.