Atilla etkisi

1 Kasım'da Torbalı'da yapılan seçimlere Atilla Kaya faktörü damgasını vurdu. 13 yıldır AK Parti'de siyaset yapan Kaya 26. dönem milletvekili seçildi. İlçede oy patlaması yaşanmasına neden olan Kaya her kesimin desteğini alarak Ankara'ya gitti YOĞUN geçen seçim propaganda dönemi sonrası Torbalı halkı Pazar günü sandık başına giderek oy kullandı. Sandıkların açılması ile birlikte ortaya çıkan [&hellip]

Atilla etkisi

1 Kasım’da Torbalı’da yapılan seçimlere Atilla Kaya faktörü damgasını vurdu. 13 yıldır AK Parti’de siyaset yapan Kaya 26. dönem milletvekili seçildi. İlçede oy patlaması yaşanmasına neden olan Kaya her kesimin desteğini alarak Ankara’ya gitti

YOĞUN geçen seçim propaganda dönemi sonrası Torbalı halkı Pazar günü sandık başına giderek oy kullandı. Sandıkların açılması ile birlikte ortaya çıkan sonuç oldukça şaşırtıcıydı. AK Parti’nin Torbalı’da birinci parti çıkması birçok kişi tarafından Atilla Kaya faktörü olarak yorumlandı. Torbalı Belediye Başkanlığı’na 2004 ve 2009 yıllarında aday olarak gösterilen Atilla Kayabugüne kadar verdiği emeklerinin karşılığını aldı. 7 Haziran seçimlerinde 8. sırada yer alan Kaya, 2. sıraya konuluncasandıktan çıkan sonuçta oldukça farklı oldu. 7 Haziran’da AK Parti 26 bin 912 oy ile alırken, CHP 32 bin 271 oy oranile Torbalı’da birinci parti olmuştu. Torbalılı bir adayın milletvekili olarak gösterilmesi ile rüzgâr tersine döndü ve AK Parti’nin oyu sadece 3 ayda 9 bin arttı.

ANKARA’YA GÜÇLÜ GİTTİ

Torbalı’da partili partisiz her kesimin desteğini alan Atilla Kaya’ya seçim propaganda döneminde Sivil Toplum Kuruluşları ve Muhtarlar destek olacaklarını, Torbalı’nın Ankara’da temsil edilmesinin ilçeye katkı sağlayacağını açıklamışlardı. Seçilecek sırada olmasına rağmen 1. Bölgedeki 14 ilçede çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Kaya seçim öncesi farklı kanaat önderleri ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Yaptığı toplantı ve mitinglerde “Mesele ‘AK Parti veya Mahmut Atilla Kaya meselesi değil, memleket meselesi” diyen Kaya’nın Türk Bayrağı altında toplanma çağrısına Torbalı halkı kayıtsız kalmadı. Sandıktan 35 bin 525 oy AK Parti’ye, 33 bin 829 oy da CHP’ye çıktı. Torbalı’dan Kaya’nın aday gösterilmesi nedeniyle AK Parti’nin oylarında patlama yaşanırken, İzmir 1. Bölgede ise AK Parti sadece Torbalı’da birinci çıktı. Mahmut Atilla Kaya’nın rekor düzeyde oy oranı ile Ankara’ya gitmesi de elini güçlendirdi. Torbalı halkı Binali Yıldırım’ın“Torbalı evladına sahip çık, bizde gerekeni yapalım” çağrısına en güzel cevabı vermiş oldu.Bu sonuç ile Atilla Kaya’yamecliste uzun yıllar aradan sonra Torbalılı bir vekil olarak koltuktaki yerini alacak.

PARTİCİLİK UĞRUNA OY VERMEYENLERE DE HİZMET EDECEĞİM

Milletvekili olarak ilk açıklamasını Büyük Torbalı’ya yapan Atilla Kaya, tüm Torbalı halkına kendisine gösterdikleri teveccühten dolayı teşekkür etti. Belediye Başkanı, AK Parti İlçe Yönetimi, Kadın ve Gençlik Kollarına yaptıkları çalışmalarından dolayı tebrik eden Kaya “Parti teşkilatımızın yanı sıra ‘Mesele Parti Meselesi değil, Torbalı Meselesi’ diyenlerin çalışmaları benim için çok anlamlıydı. Farklı görüşteki insanların uzun yıllardır gönül verdikleri parti amblemini bir kenara bırakarak, bu amblemi evlatları için değiştirenlere müteşekkirim. Fakat hiç tanımadıkları vekillere, sırf particilik adına memleketlerinin evlatlarına oy vermeyenlere de hizmet edeceğim. Çünkü ben Torbalı’da herkesin vekili olacağım. CHP, MHP, HDP, SP ve DP’li vatandaşlarımıza verdikleri oy için teşekkür ediyorum” dedi.

Serkan GÜNBAY