Atilla Kaya'dan TBMM hatırası

GENEL seçim öncesinde AK Parti'den milletvekili adayı olmak isteyen isimler için bulundukları illerde temayül (eğilim) yoklamaları yapılırken Genel Merkez'de kurulan 12 komisyon çalışmalara başladı. İzmir'den 200'e yakın aday adayı ile Ankara'da yapılan görüşmeler ise start aldı. Alfabetik sırayla başkente çağrılan isimlere çeşitli sorular yöneltildi. Torbalı'dan da İzmir'in temayül birincisi Atilla Kaya, Remziye İbişoğlu ve Hüseyin [&hellip]

Atilla Kaya'dan TBMM hatırası

GENEL seçim öncesinde AK Parti’den milletvekili adayı olmak isteyen isimler için bulundukları illerde temayül (eğilim) yoklamaları yapılırken Genel Merkez’de kurulan 12 komisyon çalışmalara başladı. İzmir’den 200’e yakın aday adayı ile Ankara’da yapılan görüşmeler ise start aldı. Alfabetik sırayla başkente çağrılan isimlere çeşitli sorular yöneltildi. Torbalı’dan da İzmir’in temayül birincisi Atilla Kaya, Remziye İbişoğlu ve Hüseyin Salih Tünaydın görüşmeye giren isimler arasında. Görüşme odasına giren aday adayı soruları en fazla beş dakika içinde yanıtlıyor. Aday adayları öncelikli olarak kendilerini tanıtırken yöneltilen sorulara kısa yanıtlar isteniyor. Ayrıca aday adayının duruşuna, oturup kalkmasına, hitabetine ve partideki çalışmalarına bakılıyor.

ERKEN GELEN KULİS YAPTI

Genel merkez tarafından telefonlarından aranarak saatiyle birlikte randevu verilen milletvekili aday adaylarından birçoğu zamanından önce geldi. Bir gün öncesinden genel merkezde nabız yoklayan isimler görüşmeye girenlerden tüyolar aldı. Bazı isimler genel merkez yöneticileri ile temas kurmaya çalışırken komisyonda görev alan isimler üzerinden de süreci sorunsuz atlatmaya gayret gösterdi. Birçok kişi de TBMM’ye giderek milletvekillerini ziyaret etti. Partinin yaptığı İzmir temayülünde iki bölgenin birincileri Atilla Kaya ve Kerem Ali Sürekli ile birlikte eski Milletvekili yeni dönem aday adayı İlhan Kaya ve Ahmet Kurtuluş TBMM kulisinde hatıra fotoğrafı çektirdi.