Atilla, tarihe tanıklık etti
Önceki akşam TBMM'de 339 ‘evet’ oyuyla anayasa değişiklik teklifi kabul edildi. Oylamaların tamamına katılan vekillerin başında gelen Torbalılı AK Parti İzmir milletvekili Atilla Kaya, bu tarihi döneme katkı sunan vekillerden oldu.
TÜRKİYE Büyük Millet Meclis şu günlerde tarihi bir sürece ev sahipliği yapıyor. Anayasa değişiklik teklifinin ikinci turunda 18 madde kabul edildi. Tüm maddelerin oylanması sona erdi. 339 ‘evet’ oyuyla anayasa değişiklik teklifi kabul edildi. Türkiye’nin yakın tarihindeki bu önemli olay için milletvekili 9 Ocak’tan bu yana yoğun bir mesai harcıyor. Gece yarılarına kadar süren anayasa görüşmelerinde hazır bulunana vekiller, bu süreçte önemli bir rol oynuyor. Oylamaların tamamına katılan vekillerin başında gelen Torbalılı AK Parti İzmir milletvekili Atilla Kaya, bu tarihi döneme katkı sunanlardan. Mesaisinin tamamını bu tarihsel sürece ayıran genç vekil, gerek açıklamalarında gerekse de sosyal medya hesaplarından sık sık anayasa değişikliğinin Türkiye için ne kadar hayati bir mesele olduğunu dile getiriyor.
“SON SÖZ MİLLETİN”
TBBM’deki anayasa görüşmelerinde oylamalarda genellikle kendisi gibi İzmir milletvekili olan Başbakan Binali Yıldırım’a eşlik eden Atilla Kaya, Türkiye demokrasisine katkı sunmaktan gurur duyduklarını söyledi. Sosyal medya hesabından madde madde anayasa görüşmelerinin sonucunu paylaşan Atilla Kaya, önceki akşam teklifin tümünün kabulünden sonra paylaştığı, “Yüce milletimizin iradesine teklifimizin sunulması için yoğun gayret eden tüm milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Son söz milletimizin!” ifadeleri ile ne kadar önemli bir sürece tanıklık ettiklerine bir kez daha vurgu yaptı.
SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?
AK Parti’nin 18 maddeden oluşan Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, 339 oyla kabul edilerek yasalaştı. Teklifin tümünün 330’un üzerinde oyla kabul edilmesiyle referandum süreci de başladı. Teklif önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sunulacak. Cumhurbaşkanı’nın 15 günlük yasal süresi bulunuyor. Referandum tarihi de buna göre şekillenecek. Referandumun, Resmi Gazete’de yayımını takip eden 60’ncı günden sonraki ilk pazar günü yapılması gerekiyor.