AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI TORBALI'DA KUTLANDI

TOBEDOSK, Avrupa Hareketlilik Haftası'nı doğa yürüyüşü, bisiklet turu tenis ve zumba gibi birbirinden önemli etkinlikler düzenleyerek kutladı

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI TORBALI'DA KUTLANDI

Avrupa Hareketlilik Haftası, bu yıl Torbalı’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Torbalı Belediyesi Doğa Sporları Kulübü (TOBEDOSK), sürdürülebilir kentsel hareketlilik konusunda farkındalık yaratmak amacıyla birçok etkinlik düzenledi. Bu yılın teması olan “Paylaşımlı Kamusal Alanlarda, Şehri Birlikte Yaşayalım” doğrultusunda, kulüp sporcuları ve üyeleri, sağlıklı bir yaşam ve çevre için harekete geçti.

TOBEDOSK Başkanı Mustafa Kapucu, Avrupa Hareketlilik Haftası'nın önemine vurgu yaparak, “Her yıl farklı bir temayla kutlanan bu haftayı kulüp olarak destekliyor ve önemsiyoruz. Sağlıklı ve sürdürülebilir bir gelecek için bisiklet ve toplu taşıma araçlarının kullanımını arttırmamız, karbon ayak izimizi azaltmamız gerekiyor. Çevre bilincini arttıracak adımlar atıyor, hem çevreye hem de kişisel sağlığımıza katkı sağlıyoruz. Hafta boyunca düzenlediğimiz çeşitli etkinliklerle farkındalık yaratmaya çalıştık. Çevre dostu politikalarımızla daha yaşanabilir bir kent için çalışıyoruz,” dedi.

Hafta boyunca TOBEDOSK üyeleri ve sporcuları işlerine ve okullarına yürüyerek ya da bisikletle giderek sürdürülebilir ulaşımı teşvik ettiler. Ayrıca Muğla Köyceğiz’de bulunan Toparlar Şelalesi'nde doğa yürüyüşü, Torbalı Merinos Spor Salonu’nda tenis etkinlikleri, Metropolis Antik Kenti'ne bisiklet sürüşü gibi birçok etkinlik gerçekleştirdiler. 21 Eylül’de, “Metropolis'te Hareket Var” sloganıyla Metropolis Antik Kenti’nde yürüyüş yapıldı ve ardından Zumba etkinliği düzenlendi.
Başkan Kapucu, etkinliklere katılan sporcu ve üyelere teşekkür ederek, “Avrupa Hareketlilik Haftası boyunca imkanlarımız ölçüsünde farkındalık yaratmak için çalıştık. Tüm destek verenlere ve katılanlara teşekkür ediyoruz,” ifadelerini kullandı.