Ayrancilar Torbali’yi geride birakti
Feciri Çelik Kardesler Insaat’in sahibi Feciri Çelik, son 5 yilda Ayrancilar mucizesinin yasandigini belirti. Yapilan dairelerle Ayrancilar’in gelistigini söyleyen Çelik, ilçe olmalari halinde kimsenin kendilerini tutamayacagini ifade etti. SON yillarda büyük bir degisim içerisinde olan Ayrancilar, Izmir’in en dikkat çekici yerlesim yerlerinden biri olma yolunda emin adimlarla ilerliyor. Son 5 yil içerisinde büyük bir degisim [&hellip]
Feciri Çelik Kardesler Insaat’in sahibi Feciri Çelik, son 5 yilda Ayrancilar mucizesinin yasandigini belirti. Yapilan dairelerle Ayrancilar’in gelistigini söyleyen Çelik, ilçe olmalari halinde kimsenin kendilerini tutamayacagini ifade etti.
SON yillarda büyük bir degisim içerisinde olan Ayrancilar, Izmir’in en dikkat çekici yerlesim yerlerinden biri olma yolunda emin adimlarla ilerliyor. Son 5 yil içerisinde büyük bir degisim ve gelisimin yasandigi Ayrancilar’da en hizli büyüyen sektör ise insaat. 50’yi askin müteahhit, gerçeklestirdikleri süper lüks daire projeleriyle Ayrancilar’in degisiminde büyük pay sahibi. Suanda Ayrancilar’da büyük bir mucizenin yasandigini söyleyen Feciri Çelik Kardesler Insaat’in sahibi Feciri Çelik: “Çok hizli büyüyor ve gelisiyoruz. Köy görünümünden kurtulup, metropol bir kente dönüsüyoruz. Torbali’yi bile geride biraktik. Bir de ilçe olursak bizi kimse tutamaz” dedi.
ARTIK NOTER ISTIYORUZ VE BUNU HAK EDIYORUZ
2008 yilinda Ayrancilar’da kurulan firma, bölgedeki birçok önemli projeye imzasini atti. Insa ettigi binalarla birçok kisiyi ev sahibi yapan Feciri Çelik, Ayrancilar’da birçok sorunun yasandigini belirtti. Nüfusu 30 binlere dayanan Ayrancilar’da noter sikintisinin yasandigini ifade eden Çelik: “Bu bölgeye bir noter sart. Ilçe merkezinde tam 3 tane noter var. En küçük bir islem için ilçe merkezine gitmek zorundayiz. Bazi günler 5 defa noter islemi için Torbali’ya gidiyoruz. Burasi mahalle statüsünde olabilir ama hem gelisimi hem de nüfusuyla bir ilçe görünümünde. Sadece Ayrancilar degil hem Pancar hem de Yazibasi’dakilerin ihtiyacina da cevap verir” diye konustu.
TTO, UFKUMUZU VE ÖNUMUZU AÇTI
BIR is adami olarak Torbali Ticaret Odasi’nin (TTO) yaptigi çalismalara tam not veren Feciri Çelik, TTO’nun ilçeyi bütün Dünyaya tanittigini söyledi. Düzenledigi yurt içi ve yurt disi is gezilerinin ve gerçeklestirdigi egitim seminerlerinin tam yerinde olduguna deginen genç is adami: “Torbali’ya deger katan bir odamiz var. Taskesik’e yapilacak olan çöpün ilçeye gelmemesinde büyük bir pay sahibi. Metropolis için yaptigi girisimler ile bu tarihi antik kent, ören yeri kapsaminda halkin ziyaretine açilacak. Yönetimi ve personeliyle çok basarililar. Ufkumuzu açtilar” seklinde konustu.
IZMIR’IN MERKEZI OLACAGIZ
AYRANCILAR’DA büyük bir insaatlasmanin olduguna vurgu yapan basarili müteahhit, bölgenin Izmir’in merkezi olmaya aday oldugunu söyledi. Ulasim sorununun olmamasi, yerlesim merkezinin hem dogal havasini korudugu hem de sehirlestigini söyleyen Çelik: “Daha önce 40 bin liraya bile evin alindigi Ayrancilar’da simdi, dairelerin fiyatlari 100 bin liradan basliyor. Bölgemizde yapilan evler artik daha lüks. Önümüzdeki 10 yil içerisinde daha da gelisecek olan Ayrancilar, Izmir’in en degerli bölgesi olacak. 1 yil önceki evler artik yapilmiyor. Yaptigimiz evler, kalite açisindan, Istanbul’daki evlerle boy ölçüsecek cinsten. Bu kadar hizli yapilasma güzel ancak artik arsa sikintisi çekiyoruz”
BURAYI EGEKOOP DEGIL, YERLI MUTEAHHITLER GELISTIRDI
Gelisimiyle dikkat çeken ve geçtigimiz yillarda nüfus artis oraniyla Türkiye’nin en çok büyüyen bölgesi olan Ayrancilar’daki bu degisimin mimarlari tartismasiz müteahhitler. Bölgenin degisiminde büyük pay sahibi olduklarini ifade eden Feciri Çelik: “50 müteahhit gece gündüz Ayrancilar için çalisiyor. Yaptiklari projelerle bölgenin degerine deger kattilar. EgeKoop, sehrin disinda yapildi. Buranin gelisimi tamamen yerli müteahhitlerin yatirimlari ile oldu. Bir siteyle hiçbir bölge gelismez” dedi.
SUYUN BASI, AYRANCILAR’IN MARKASI OLDU
TORBALI Belediyesi’nin Ayrancilar’a yapmis oldugu Suyun Basi Mesire Alani’ni degerlendiren Feciri Çelik: “Suyun basi, deger katti. Ilçe disindan her hafta yüzlerce buraya geliyor. Buradaki güzelligi ve kaliteli yerlesim alanlarini görünce, Ayrancilar’a gelmeye karar veriyorlar. Izmir’in kalabaligindan sikilan solugu burada aliyor. Suyun basi, sehrin göbeginde dogal yasam alaninin olacaginin en güzel kaniti. Bu yüzden belediyeye tesekkür etmek gerekir” diye konustu.