Balkan sampiyonu tecrübelerini KÖYLU ÇOCUKLARA AKTARIYOR
1997 Okçuluk Sporu Balkan Sampiyonu Aysel Babagür, Dagkizilca Köyü Nif Dagi Kazi Evi’nde köy halkina okçuluk egitimi veriyor. Basarilarla dolu bir spor hayatina sahip olan Babagür, tecrübelerini köylü çocuklara ve halka aktariyor ULKENIN önde gelen bayan Milli Okçulari’ndan 1997 Balkan Sampiyonu Aysel Babagür, Nif (Olympos) Dagi Arastirma ve Kazi Projesi’nin 2012 kazi çalismalari kapsaminda Dagkizilca [&hellip]
1997 Okçuluk Sporu Balkan Sampiyonu Aysel Babagür, Dagkizilca Köyü Nif Dagi Kazi Evi’nde köy halkina okçuluk egitimi veriyor. Basarilarla dolu bir spor hayatina sahip olan Babagür, tecrübelerini köylü çocuklara ve halka aktariyor
ULKENIN önde gelen bayan Milli Okçulari’ndan 1997 Balkan Sampiyonu Aysel Babagür, Nif (Olympos) Dagi Arastirma ve Kazi Projesi’nin 2012 kazi çalismalari kapsaminda Dagkizilca Köyü’nde bulunan yetiskin ve çocuklara okçuluk egitimi veriyor. Yaklasik 10 gün sürecek olan egitimler kapsaminda bölge halkina ata sporu okçuluk hakkinda temel egitimler veriliyor. Uzun yillardir bu sporla ugrasan ve su anda Gaziantep’te bulunan Güney Egitim Kurumlari’nda Beden Egitimi Ögretmeni ve Okçuluk Koordinatörü olarak görev yapan Babagür, köyde bu spora yatkin yetenekli çocuklarin bulundugu verilecek egitimlerle çok iyi ve basarili sporcularin çikabilecegini söyledi. Spor hayati boyunca birçok ilke imza atan Milli Okçu, gelecek yil köyde okçuluk alanlarinin olusturulmasi planlandigini ve bu spora merakli insanlara egitimler verilecegini söyledi.
BIRÇOK ILKE IMZA ATTI
NIF Dagi Kazi çalismalari tüm hiziyla sürerken, bir yandan da bölge halkina çesitli konularda egitimler ve seminerler veriliyor. Bunlarin en ilgi çekicisi ise Ata Sporu sayilan okçuluk egitimi. Türkiye’de belki de ilk sayilabilecek olan bu spor, Türkiye’nin milli gururlarindan olan Balkan Sampiyonu ve Okçuluk Federasyonu 2. Kademe Okçuluk Antrenörü Aysel Babagür tarafindan daglarin ardinda bulunan mini bir dag köyünde bölge halkina ögretiliyor. 1997 yilinda Romanya’nin Baskenti Bükres’te Gençler Balkan Sampiyonasi’na katilarak büyük bir basariya imza atan milli sporcu, ferdi olarak birincilige imza atarak, Türkiye’nin adini duyurdu ve büyük bir gurur yasatti. 1998 yilinda babasini kaybeden Babagür, sporu birakarak Milli Derece ile Marmara Universitesi Beden Egitim ve Spor Meslek Yüksek Okulu’nu dereceyle bitirdi. Bulundugu bölümde okçuluk bransi bulunmadigi için okuldan 3. Kademe Masa Tenisi Antrenörü olarak mezun olan Babagür, okçuluk üzerine tez hazirlayarak üniversite bölümünde okçuluk bransi açilmasini saglayarak bir ilke imza atti.
YETENEKLI SPORCULAR VAR
TUM hiziyla devam eden egitimler 10 kisilik gruplar halinde 3 ayri gruba veriliyor. Verilen okçuluk egitimine ise köyde bulunan bayanlar daha yogun ilgi gösteriyor. Gündüz bölge halkina verilen egitim, aksam saatlerinde ise kazi ekibinde bulunan arkeolog ve ögrencilere ögretiliyor. Okçuluk Sporu’na yönelik yetenekli sporcularin bulundugunu belirten Aysel Babagür, “Su anda verdigimiz egitimlerde çok yetenekli çocuklarin oldugunu gördük. Ciddi bir egitim verilerek bu spora yönlendirilebilirler. Egitimlerimize bayanlara büyük ilgi gösteriyorlar. Sabahin erken saatlerinde aksatmadan geliyor. Onlari bilinçlendirmek ve ata sporumuzu onlara empoze etmek için bu egitimleri veriyoruz. Gelecek yil kazi baskanimiz sayin Elif Tül Tulunay burada okçuluk alanlari olusturmayi planliyor. Bu sayede bu spor daha genis kitlelere ulasabilir. Bu dalda egitimler verilerek basarili sporcular yetistirilebilir” seklinde konustu.