Başkanlar ne diyor

Parti başkanları seçim sonucuna oldukça farklı yorumlar: AK Parti Başkanı Akbıyık, milletin fazla hizmet ettikleri için oy vermediğini savunurken, MHP'nin adayı Halit Dalgıç, 'Torbalı'ya yakışmadı' yorumunu yaptı. Seçimin galibi CHP'nin başkanı İsmail Uygur, 'Diger partilere giden oylarımız geri döndü' derken, HDP'nin Eş Başkanı ' Her mahallede oyumuzu yükselttik' dedi TÜRKİYE aylardır kilitlendiği milletvekili seçimlerini geride [&hellip]

Başkanlar ne diyor

Parti başkanları seçim sonucuna oldukça farklı yorumlar: AK Parti Başkanı Akbıyık, milletin fazla hizmet ettikleri için oy vermediğini savunurken, MHP’nin adayı Halit Dalgıç, “Torbalı’ya yakışmadı” yorumunu yaptı. Seçimin galibi CHP’nin başkanı İsmail Uygur, “Diger partilere giden oylarımız geri döndü” derken, HDP’nin Eş Başkanı “ Her mahallede oyumuzu yükselttik” dedi

TÜRKİYE aylardır kilitlendiği milletvekili seçimlerini geride bıraktı. Torbalı’da CHP’nin 32271, AK Parti’nin 26912,MHP’nin 14693, HDP’nin 14070, Milli İttifak’ın 1054 oy aldığı seçimde bağımsız aday İlhan İşbilen’e 1679 oy çıktı. Yerel seçimde Belediye Başkanlığını kaptırdığı AK Parti’ye 14 ay sonra 5359 oy fark atan CHP’nin zafer yaşadığı Torbalı’da seçim sonucu kadar, başkanların seçim değerlendirmesi de farklı oldu. AK Parti İlçe Başkanı Hasan Akbıyık seçim sonrası, “Demek ki millet fazla hizmetten memnun değil” yorumunu yaparken, CHP İlçe Başkanı İsmail Uygur, “Diğer partilere giden oylarımız geri döndü”, MHP Vekil Adayı Halit Dalgıç, “Sonuç, Torbalı’ya yakışmadı”, MHP İlçe Başkanı Yurdadoğ Mutlu, “Bundan sonra Teşkilatın esasları geçerli olacaktır. Anlayanlara…” yorumunu yaptı. Seçim sonucu ilçede uzun süre tartışılacağa benziyor.

HİZMET İSTENMİYOR

AK Parti İlçe Başkanı Hasan Akbıyık: Memleket için hayırlısı olsun. Bundan sonra HDP’nin barajı aşmasını isteyen diğer partiler koalisyon kursun, biz de seyredelim. Artık, 3’lü koalisyon dönemlerine bakarız. Söylenecek bir şey yok. Halk iradesini gösterdi. Kazasız belasız bir seçim oldu. Torbalı’nın kararına da saygı duyuyorum, nasıl iktidar olduğumuzda sevindiysek de hatalarımızı da arayan bir partiyiz. Biz mi hata yaptık, çalışacağız, içimizde bakacağız. Nerede hata yaptık, millete çok mu hizmet ettik bunu düşüneceğiz, acaba bu millet çok hizmeti mi istiyor irdeleyeceğiz. Sadece Torbalı’da değil, Türkiye genelinde de hizmet etmek kabul görmedi.

TEKRAR BİRİNCİ OLDUK

İsmail Uygur: Türkiye genelinde sevindirici bir sonuç alamasak da Torbalı’da birinci parti olmak bizi sevindirdi. Yerel seçimde birinciliği kaybetmiştik. Tekrardan birinci parti olmanın sevinci içerisindeyiz. Torbalı’da ilerleyen süreçte bu birincilik sonuç verecektir. Bizi genel seçimde destekleyeceklerini söyleyen siyasilerin de bu oy oranında katkısı oldu. 5 binin üzerinde oy farkımız var. Ülke olarak bizi bir koalisyon bekliyor. Koalisyon, son zamanlarda gerilen ortamı yumuşatacaktır.

TORBALI’YA YAKIŞMADI!

MHP İzmir Milletvekili Adayı Halit Dalgıç: Elimizden geleni yaptık ama olmadı, bu sonuçlar ne Torbalı’ya, ne İzmir’e ne de Türkiye’ye yakışmadı. Vekil sayımızı arttırmış olmamız tek tesellimiz oldu. Allah biz milliyetçilerin yardımcısı olsun gerçekten yalnızız ama elbet başaracağız.

EMANET OYLAR

HDP Es Başkanı Asiye Başkan: Barajı aştığımız için mutluyuz. Son genel seçime göre oyumuzu yüzde yüz oranında artırdık. Torbalı’da durum çok daha güzel seviyede. Her mahallede oyumuzu artırdık. Barajı aştığımız için insanlarda bize karşı bir güven oluşacaktır. Yerel seçimlerde artık oranımızı koruyup yükseltmeye çalışacağız. Süreç boyunca çok hırpalandık. Provokasyonlara gelmedik. Sağduyumuzla seçimin en başarılı partisi olduk. Genel başkanımızın da dediği gibi emanet oylarımıza sahip çıkacağız. Onlara verilmiş sözlerimiz var.