Baskanlar Torbali'dan ilham aliyor

Geçtigimiz ay hizmete giren Beyaz Kafe ile birlikte sayisi 14’e yükselen tesisleri görmek üzere Çine Belediye Baskani Enver Salih Dinçer, dün Torbali’ya geldi. Baskan tesisleri ilçesine uyarlayacak. SON yillarda Torbali’da yaptigi yatirimlarla göz dolduran Torbali Belediyesi, çevre il ve ilçelerden de örnek alinmaya baslandi. Geçtigimiz ay hizmete giren Beyaz Kafe ile birlikte sayisi 14’e yükselen [&hellip]

Baskanlar Torbali'dan ilham aliyor

Geçtigimiz ay hizmete giren Beyaz Kafe ile birlikte sayisi 14’e yükselen tesisleri görmek üzere Çine Belediye Baskani Enver Salih Dinçer, dün Torbali’ya geldi. Baskan tesisleri ilçesine uyarlayacak.

SON yillarda Torbali’da yaptigi yatirimlarla göz dolduran Torbali Belediyesi, çevre il ve ilçelerden de örnek alinmaya baslandi. Geçtigimiz ay hizmete giren Beyaz Kafe ile birlikte sayisi 14’e yükselen tesisleri görmek üzere Çine Belediye Baskani Enver Salih Dinçer, dün Torbali’ya geldi. Belediye Baskan Yardimcisi Yildiz Sivrikaya ile birlikte sosyal tesisleri gezen Dinçer, yapilan yatirimlara hayran kaldi. Sivrikaya’dan sik sik bilgi alan Dinçer, bu tesislerin bir örnegini de ilçesinde yapmak için harekete geçecegini ifade etti.

TESISLERINIZ ÇOK GUZEL

AYDIN’A bagli 53 bin nüfuslu Çine’nin eski Belediye Baskani Osman Aydin’in tavsiyesi üzerine Torbali’ya gelen Enver Salih Dinçer, makaminda Yildiz Sivrikaya ile bir araya geldi. Yapilan kisa görüsmenin ardindan, Dinçer ile Sivrikaya birlikte sosyal tesisleri gezmeye çikti. Ilk olarak Hipodrom Kafeterya’ya giden idareciler ardindan da Beyaz Kafe, Kir Kahvesi ve Aquapolis Yüzme Havuzu’nu gezdi. Torbali’yi çok begendigini söyleyen Dinçer, Torbali Belediyesi’ne övgüler yagdirdi.
Çine’de de Torbali’dakine benzer sosyal alanlar olusturmak istedigini dile getiren Dinçer, “Eski belediye baskanimiz özel bir isi sebebiyle Torbali’ya gelmis, buradaki tesisleri ziyaret etmis. O kadar çok methetti ki görmek istedim. Su an Çine’de bir çay islahi gerçeklestiriyoruz. Tamamlandiginda 5 km’lik bir alanimiz olacak. O bölgede Torbali’dakine benzer sosyal alanlar yaratmak istiyoruz. Görüyorum ki Torbali Belediyesi bu konuda oldukça basarili. Buradaki sosyal tesisler bir çok ilde yok. Biz de örnek almaya geldik” seklinde konustu.

ILÇEMIZIN KIMLIGINI YANSITACAK TESISLER

SOSYAL alanlarin söhretinin ilçe sinirlarini astigini belirten Torbali Belediye Baskan Yardimcisi Yildiz Sivrikaya, “Sosyal tesislerimizin ünü ilçe sinirlarimizi asti, sik sik çevre il ve ilçelerden yöneticiler gelip ilçemizi ziyaret ediyorlar, tesislerimizi geziyorlar. Ne kadar dogru yatirimlar yaptigimizi buradan anlamis oluyoruz. Vatandaslarimizin da tesislerimize ilgisi oldukça yogun. Torbali halki sosyal alanlarini koruyup, kollayip sahip çikiyor. Amacimiz bundan sonra da tüm vatandaslarimiza hitap edecek, ilçemizin kimligini yansitacak eserler yaptirmak” seklinde konustu.
Çine hakkinda da bilgi veren Belediye Baskani Enver Salih Dinçer, “Çine Aydin’a bagli 53 bin nüfuslu bir yerlesim yeri. 6 mahalle 65 köyü bulunuyor. Nüfusun büyük bir bölümü köylerde ikâmet ediyor. Sehirlesme konusunda çok büyük sorunlarimiz yok. Disariya göç veren bir ilçe. Tarim Türkiye’nin her yerinde oldugu gibi gittikçe azaliyor. Sanayi de yeterli degil. Gerekli hükümet yatirimlarini aldigimizi söyleyemem” seklinde konusarak sözlerini tamamladi.