Bayat ekmekleri degerlendirip ödülü kaptilar

Kiz Teknik ve Meslek Lisesi ögrencileri bayat ekmek kullanarak yaptiklari yemek ve tatlilarini yaristirdilar. Amaç, ekmek israfini önlemek TORBALI Kiz Teknik ve Melek Lisesi Müdür Yardimcisi Dilek Bostanci tarafindan ekmek israfina dur demek için baslatilan proje, büyük bir hizla devam ediyor. Dün, okul ögrencileri bayat ekmek kullanarak yaptiklari yemek ve tatlilarini yaristirdilar. TMO Izmir Sube [&hellip]

Bayat ekmekleri degerlendirip ödülü kaptilar

Kiz Teknik ve Meslek Lisesi ögrencileri bayat ekmek kullanarak yaptiklari yemek ve tatlilarini yaristirdilar. Amaç, ekmek israfini önlemek

TORBALI Kiz Teknik ve Melek Lisesi Müdür Yardimcisi Dilek Bostanci tarafindan ekmek israfina dur demek için baslatilan proje, büyük bir hizla devam ediyor. Dün, okul ögrencileri bayat ekmek kullanarak yaptiklari yemek ve tatlilarini yaristirdilar. TMO Izmir Sube Bas Uzmani Ahmet Arikan, TMO Izmir Sube Teknik Ögretmeni Osman Acuner, Dr.Oetker Uretim Mühendisi Mehmet Büyükcan, Torbali Ilçe Milli Egitim Sube Müdürü Sakir Aygün, Okul Müdürü Nildan Alçimen, Yiyecek ve Içecek Hizmetleri Alan Ögretmeni Murat Pak ve Sosyal Kulüp Ögretmeni Sema Erdem jüri üyeligi yapti.

JURI UYELERI EN IYISINI SEÇTI
YARISMADA büyük bir titizlikle hünerlerini sergileyen ögrenciler kiyasiya mücadele verirken, jüri üyeleri yemek dalinda yarismaya giren Burak Yilmaz’i Besamel Soslu Ekmek yemegi ile birinci seçti. Ikinci sirayi ise bayat ekmekten yaptigi pizza ile Gülsah Bellik aldi. Yine ayni dalda Buket Dicle Oral üçüncü olmaya hak kazandi. Yemek ve tatli kategorilerinde yapilan yarismanin ikinci etabi olan tatli dalinda ise Ekmek Helvasi yapan Setenay Özeker birinci olurken, Bayat Ekmekli Kek yapan Cennet Aykus ise ikinci oldu. Tatli yarismasinda üçüncülügü iki ögrenci paylasti ve Ekmek Tatlisi yapan Yonca Nur Durmaz ile Elma Püreli Ekmek Tatlisi yapan Nurcan Karahan da üçüncü oldu.

“PROJEYE DESTEK DEVAM EDECEK”
OKUL ögrencileri arasinda yapilan bayat ekmekli tatli ve yemek yarismasinin baska okullara da duyuruldugunu ifade eden Okul Müdür Yardimcisi Dilek Bostanci, “Öncelikle bu projemizin hayata geçmesinde ve ilerlemesinde bizlere katkilari olan herkese tesekkür ederim. Diger okullar da bu projemize destek verirlerse bu yarismayi okullar arasinda da yapabiliriz. Ögrencilerin bilinçlendirilmesine yönelik yapilan bu proje sayesinde bayat ekmekler degerlenerek hem ülke ekonomisine katki saglanacak, hem de ögrencilerimiz ekmek israfi konusunda daha da duyarli olabilecekler” dedi.