Belediyeden etkinlik yağmuru

Belediye yaptığı etkinlikler ile adeta baş döndürüyor. Piknik, postacı yürüyüşü, gençlik festivali, Ramazan sokağı açılışı, engelliler ve çevre günü programı olmak üzere ilçede her gün biretkinlik düzenleniyor.   TORBALI Belediyesi son dönemde gerçekleştirdiği ve destek olduğu sosyal etkinliklerle gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Son olarak Postacı yarışmasının finaline ev sahipliği yapan Torbalı Belediyesi'nin bu etkinliği [&hellip]

Belediyeden etkinlik yağmuru

Belediye yaptığı etkinlikler ile adeta baş döndürüyor. Piknik, postacı yürüyüşü, gençlik festivali, Ramazan sokağı açılışı, engelliler ve çevre günü programı olmak üzere ilçede her gün biretkinlik düzenleniyor.

 

TORBALI Belediyesi son dönemde gerçekleştirdiği ve destek olduğu sosyal etkinliklerle gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Son olarak Postacı yarışmasının finaline ev sahipliği yapan Torbalı Belediyesi’nin bu etkinliği ulusal basında geniş yer buldu. Belediye etkinlikleri son 2 ayda adeta yağmur gibi yağıyor. İlk olarak Kent Konseyi ile birlikte Engelliler günü dolayısıyla ‘Birlikte Başarabiliriz’ isimli projeye imza atıldı. Torbalı’da ilk kez engelliler için bu kadar geniş kapsamlı bir program yapılmış oldu. Yeterince değer verilmeyen engeliler düzenlenen program ile mutlu oldu. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için yine oldukça kapsamlı bir etkinlik düzenlendi. Bu yıl 2.’si düzenlenen Gençlik ve Spor Festivali, yoğun ilgi gördü. 1.000 gencin yarıştığı, farklı branşlarda çekişmeli müsabakaların yapıldığı festival sonunda dereceye girenler ödüllendirildi.

DÜNYA GENÇLERİ AĞIRLANDI

Torbalı Belediyesiilçede 36 ülkeden 100 öğrenciyi barış, hoşgörü  ve kardeşlik mesajları ile düzenlediği şenlikte ağırladı. Torbalı Belediyesi,Yeni Dünya Vakfı ve Uluslararası Misafir Öğrenciler Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği organizasyonda barış ve kardeşlik mesajları verildi. Etkinlikte,yabancı öğrencilerTorbalı Belediye Kültür Merkezi’nin bahçesinde kurulan stantlarda kendi ülkelerinin kültürel değerlerini sergileme fırsatı buldu. 5 Haziran Çevre günü dolayısıyla ilçede bugüne kadar görülmemiş bir temizlik hareketi başlatıldı. Masal Dünyası Parkı’ndan yola çıkan Torbalılılar temiz çevre etkinliği için ellerinde poşetler ile çöp topladı. Kaymakam Aydın Memük, Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Başka Yardımcıları ve bazı daire müdürleri de ellerine çöp poşetleri alarak vatandaş ile çöp toplaması renkli görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu.

İLÇENİN TANITIMINA KATKI

Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ve Eşi Arzu Görmez yoğun programa yetişebilmek için etkinlikten etkinliğe koşuyor. Torbalı Belediyesi Kültür, Sanat ve Spor Okullarına devam eden öğrenciler ve aileleri geçtiğimiz Pazar günü Ahmetli’de düzenlenen piknikte bir araya gelip gönüllerince eğlendi. Bu pikniğin teması da “Biz bir aileyiz” olarak belirlendi. Belediyekurslarında görevli eğitmenlerin de tam kadro olarak yer aldığı piknikte mangal ateşinde pişen yemekler ikram edildi. Piknik tam bir bayram havasında geçti. Belediye son olarak Ramazan aylarında geleneksel hale getirilen Ramazan Sokağı’nı açılışını gerçekleştirdi. Sadık İleri Bulvarı’nda 2 yıldır açılan Ramazan Sokağı bu yıl taşınarak Ertuğrul Mahallesi Abdülhamit Caddesi’ne alındı. Yoğun katılım ile açılan sokakta el işlerinden hazırlanan eserler satışa sunuluyor. Ney dinletisi ve canlı müzik performansının sunulduğu Ramazan Sokağı’nda yarın Sema gösterisi de yapılacak. Öte yandan Ramazan ayı boyunca TRT Kent Radyo canlı yayınlarını Torbalı’dan gerçekleştirecek. Torbalı’nın tanıtımına katkı sunan bu etkinlikler ile ilçenin adı yurt genelinde duyurmaya devam ediyor. Serkan GÜNBAY