Beyaz altin karardi

Torbalili pamuk üreticileri, hasat döneminde gelen sonbahar yagmurlarinin verdigi tahribatla darbe yedi EGE’DE siddetli saganak yagmur hayati olumsuz etkilerken yagmurdan en büyük darbeyi pamuk üreticileri gördü. Türkiye’nin pamuk ihtiyacinin 4’te birini karsilayan Ege'de, 4 günlük yagmurun Menderes Havzasi’ni tasirmasi sonucunda Torbali’da da yüzlerce dönüm pamuk arazisi sular altinda kaldi. Torbali’daki 24 bin dekar alanda pamuk [&hellip]

Beyaz altin karardi

Torbalili pamuk üreticileri, hasat döneminde gelen sonbahar yagmurlarinin verdigi tahribatla darbe yedi

EGE’DE siddetli saganak yagmur hayati olumsuz etkilerken yagmurdan en büyük darbeyi pamuk üreticileri gördü. Türkiye’nin pamuk ihtiyacinin 4’te birini karsilayan Ege’de, 4 günlük yagmurun Menderes Havzasi’ni tasirmasi sonucunda Torbali’da da yüzlerce dönüm pamuk arazisi sular altinda kaldi. Torbali’daki 24 bin dekar alanda pamuk eken üretici hasat edecekleri ürünle borçlarini ödemeyi beklerken, yagmurun pamugu vurmasinin ardindan bankalara olan borçlarini nasil ödeyeceklerini kara kara düsünmeye basladi.

LEKE OLUSTU

TORBALI’DA bu yil 220 bin ton pamuk üretimi yapmayi beklerken hasat dönemine gelen yagmurla sarsildiklarini kaydeden Torbali Ziraat Odasi Baskani Riza Posaci, “Torbali havzasindaki, etrafindaki pamuk tarlalarinin çogunu su basti. Binlerce dekar pamuk yagislardan ciddi zarar gördü. Ekonomisi pamuga ve tarima dayali olan ilçemizde yagmurlarla gelen bu zararin faturasi esnafimiza da dolayli yansiyacagindan faturasinin daha da agir olmasi kaçinilmaz. Tam bu sirada gelen yagmur, pamugun dalindan koparak topraga düsmesine, verim ve kalite kaybina neden olur” dedi.