Bilinçli avlanma kursu
TEPEKÖY Merkez Avcilar Dernegi'nin talebi üzerine Torbali Halk Egitim Merkezi Müdürlügü bünyesinde avcilik ve aticilik kursu açiliyor. Avcilar Dernegi öncülügünde açilacak bu kurs için 30 kursiyerin basvuruda bulunmasi gerekiyor. 5 yildir düzenli olarak verilen avcilik kursunda su ana kadar 150 kisi sertifika aldi. 32 saatlik kursa katilmak isteyenler Avcilar Dernegi'ne basvurabilir. Avcilik egitimleri, Halk [&hellip]
TEPEKÖY Merkez Avcilar Dernegi’nin talebi üzerine Torbali Halk Egitim Merkezi Müdürlügü bünyesinde avcilik ve aticilik kursu açiliyor. Avcilar Dernegi öncülügünde açilacak bu kurs için 30 kursiyerin basvuruda bulunmasi gerekiyor. 5 yildir düzenli olarak verilen avcilik kursunda su ana kadar 150 kisi sertifika aldi. 32 saatlik kursa katilmak isteyenler Avcilar Dernegi’ne basvurabilir. Avcilik egitimleri, Halk Egitim bünyesindeki ögretmenler tarafindan Kazimpasa Ilkögretim Okulu’nda verilecek. Kurs süresince ekoloji, av silahlari, avciligin tarihi, av ahlaki, av köpekleri, çevre, avciligin felsefesi, ilk yardim, yaban hayvanlari ve saglik bilgileri konularinda kursiyerlere dersler verilecek.
POLIGONDA ATIS YAPACAKLAR
ILÇEDEKI av meraki bulunan vatandaslarin bu isi daha dogru ögrenmesi ve avcilik ruhsati alabilmek için bu kursun açilmasini talep ettiklerini söyleyen dernegin baskan yardimcisi Suat Günay: “Kara avciligi kursu, bilinçli avlanmanin yayginlastirilmasi için atilan önemli bir adim. Sürdürülebilir yaban avciliginin saglanmasi ve bilinçli, egitimli avcilar yetistirmek için düzenlenen bu kurslarin büyük faydasi var. Kurs sonunda, avci adaylari Izmir Poligon’da atis talimi yapacaklar. Burada da basarili olanlara sertifikalari verilecek. Bu sertifikaya sahip olmayanlara avcilik ruhsati verilmez” seklinde konustu.