Bir kereden bir şey olmaz dedi, 10 yıl bağımlı kaldı

‘Bir kereden bir şey olmaz’ diyerek uyuşturucu kullanmaya başlayan 26 yaşındaki U.Y. isimli genç, 10 yıl aralıksız bir şekilde madde bağımlısı oldu. Son 2 yıldır tedavi gören ve uyuşturucuyu bırakan genç, ibretlik hikayesini gazetemize anlattı. 10 yıldır uyuşturucu maddesi kullanan ve daha sonra bırakan 26 yaşındaki genç zehir tuzağına nasıl yakalandığını gazetemize anlattı. Uyuşturucuya nasıl [&hellip]

Bir kereden bir şey olmaz dedi, 10 yıl bağımlı kaldı

‘Bir kereden bir şey olmaz’ diyerek uyuşturucu kullanmaya başlayan 26 yaşındaki U.Y. isimli genç, 10 yıl aralıksız bir şekilde madde bağımlısı oldu. Son 2 yıldır tedavi gören ve uyuşturucuyu bırakan genç, ibretlik hikayesini gazetemize anlattı.

10 yıldır uyuşturucu maddesi kullanan ve daha sonra bırakan 26 yaşındaki genç zehir tuzağına nasıl yakalandığını gazetemize anlattı. Uyuşturucuya nasıl başladığını ve kimlerin teşvik ettiğini anlatan 26 yaşındaki U.Y., “Uyuşturucu kullanınca rahatladım sandım” diyerek hayatının nasıl karardığını bizlerle paylaştı. Birçoğu, “Bir defadan bir şey olmaz” diyerek ya da bir arkadaşının “Derdini unutacaksın. Güzel rüyalar göreceksin” sözlerine kanarak bulaştığını söyleyen Torbalılı genç, son 2 yıldır bu illetten kurtulduğunu ve tedavi altında olduğunu belirtti. Gazetemiz aracılığıyla da ailelere seslenen U.Y.: “Çocuklarına sahip çıksınlar ve iyi davransınlar” dedi.

‘SON DİYEREK YENİDEN BAŞLIYORDUM’

14 yaşında ilk olarak esrar ile madde bağımlısı olan daha sonra bonzai, kokain, eroin, jamaika ot, hap gibi birçok uyuşturucu maddeyi kullandığını söyleyen U. Y., hayatından 10 yılın yok olup gittiğini söyledi. Ailevi sorunlarla başlayan sıkıntılar, U.Y.’yi farklı ve kötü alışkanlıklara itti. Daha sonra farklı kişilerle arkadaşlıklar kuran ve farklı ortamlarda bulunan genç, yavaş yavaş da uyuşturucu illetinin müptelası oldu. Bir kereden bir şey olmaz denilerek uyuşturucuya başlayan U.Y., 10 yıl boyunca bu illetin pençesinde kaldı. Farklı uyuşturucu maddeleri kullanarak vücutta istem dışı hareketler, beyinde rahatlama, hayal görme, anlamsız konuşmalar gibi birçok yan etkisinin olduğunu açıklayan U.Y., “İlk olarak ailem ile şiddetli geçimsizlik yaşadım. Ailemle huzursuz olurken, farklı taraflara yöneldim. Arkadaş ortamımın da etkisiyle kendimi uyuşturucu batağının içinde buldum. Her kullandığımda bu son diyerek bırakacağımı söylüyordum. Maalesef dediğim gibi olmuyordu. Her defasında geriye dönerek bir kez daha kullanıyordum” dedi.

‘TEDAVİ GÖRÜYORUM’

10 yıl boyunca uyuşturucu maddelerini kullandığını ve ucuz maddeleri deneyerek kendilerini bu maddeye köle ettiklerinin altını çizen U.Y. isimli genç, son 2 yıldır tedavi gördüğünü ve madde kullanmadığını belirtti. Torbalı’da kendisi gibi çok sayıda kişinin olduğu onların kurtulması için birilerinin devreye girmesi gerektiğini söyleyen U.Y., “Aileler çocuklarına iyi davransın. Yoksa istemeden kendilerini kötü alışkanlıkların içerisinde bulabilirler. Ben bu şekilde başladım. Ayrıca bir kereden bir şey olmaz cümlesine hiç kimse inanmasın. Bir kere başlayan bir daha bu illetten kurtulması zor olur. Çok şükür büyüklerimin sayesinde bana yardımları oldu ve beni bu bataklıktan kurtardılar. Tedavim devam ediyor. Fakat çok mutluyum, çok hatalar yaptığımın farkındayım” şeklinde konuştu.

Amede ALPAGUT