Bir yılda 80. zam yolda

Bir yıl içinde 79 kere zamlanan akaryakıt fiyatlarına sekseninci zam bu gece yarı geliyor. Zamla birlikte akaryakıtın litre fiyatının yaklaşık 50 kuruş artması bekleniyor

Bir yılda 80. zam yolda

Asgari ücrete yapılan zammın ardından hemen her tüketim kalemine defalarca zam yapılması vatandaşları isyanın eşiğine getirdi. Bu tüketim kalemleri içerisinde üç katı zamlanan akaryakıt ise başı çekiyor. Son bir yıl içinde 79 kere zam gelen akaryakıta sekseninci zam bu gece gelecek. Geçtiğimiz sene bugünlerde 5 lira dolaylarında olan benzin, 4,5 lira dolaylarında olan motorin ve 3 lira dolaylarında olan LPG fiyatları bir yıl içerisinde 3 kat zamlandı. Günümüzde benzin 15 lira, motorin 14,5 lira LPG ise 9 lira dolaylarında seyrediyor. Bu akşam gelmesi beklenen zamla birlikte bu fiyatlarda 50 kuruşluk bir artış olması bekleniyor.

2022 YILI İLK YARISINDA 20 LİRA ORTALAMASINA YÜKSELECEK
Akaryakıt zamları nedeniyle oldukça zor günler geçiren vatandaşlar, bu zamların kontrol altına alınmasını talep ederken sektör otoriteleri, fiyatların henüz makul seviyelerde olduğunu normal şartlar altında 20 lira seviyelerinde seyretmesi gerektiğini ifade ediyorlar. Konuya ilişkin farklı kaynaklara yaptıkları açıklamalarda sektör otoriteleri 2022 yılının ilk yarısında akaryakıt fiyatlarının 20 lira ortalamasına ulaşacağını da ifade ediyorlar. Bu durum ise vatandaşları kara kara düşündürüyor.