BKM'de coşkulu tiyatro şöleni

Torbalı Belediyesi tarafından organize edilen 2. Tiyatro Günleri kapsamında BKM konferans salonunda sergilenen 'Ben Kara Fatma' ve 'Ben Hasan Tahsin' isimli tiyatro oyunları büyük beğeni topladı

BKM'de coşkulu tiyatro şöleni

Torbalı Belediyesi tarafından organize edilen 2. Tiyatro Günleri kapsamında önceki akşam BKM konferans salonunda sergilenen “Ben Kara Fatma” ve “Ben Hasan Tahsin isimli tiyatro oyunları Torbalılıların büyük beğenisini topladı. Kurtuluş Savaşı’nın 100. yılına itafen Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızın yaşam öykülerini sahneye taşıyan tek kişilik oyun serisine ait eserler olan, “Ben Kara Fatma” ve “Ben Hasan Tahsin” isimli oyunlar Torbalılıların yoğun bir katılımıyla sahnelendi. Torbalılı tiyatro severler ile buluşan oyunlar, seyirci tarafından ayakta alkışlandı.

TORBALILILAR AYAKTA ALKIŞLADI

Kurtuluş Savaşı’nda mücadele vermiş bir kadın kahramanı konu edinerek tarihsel bir görünüm ortaya koyan ve aynı zamanda Üsteğmen Fatma Seher Erden’in hayatına da ışık tutan “Ben Kara Fatma” oyunu ve 15 Mayıs 1919 tarihinde İzmir’e çıkartma yapan, seçkin askerlerden oluşan Yunan Efzon Alayı işgal askerine, Kordonboyu’ndan ilk kurşunu sıkarak direnişi başlatan Hasan Tahsin olarak tanınan Osman Nevres’in hayatını konu alan eserlere tiyatro severler yoğun ilgi gösterdi. Kara Fatma’nın ve Osman Nevres’in göstermiş olduğu insanüstü çabanın hikâyeleri ise izleyenleri adeta büyüledi.