Böyle şaka mı olur?

Önceki gün Torbalı'da bulunan bir okulda 13 yaşlında bir öğrencinin hamile kaldığına dair iddialar ilçe gündemine deprem etkisi yarattı

Böyle şaka mı olur?

Önceki gün ilçe gündeminde deprem etkisi yaratan bir olay yaşandı. İlçede bulunan bir okulda 13 yaşındaki bir kız çocuğunun hamile kaldığına dair iddialar gün boyu ilçede kulaktan kulağa yayıldı. Konuya ilişkin iddialar, okul yönetimi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü harekete geçirdi. İddialara ilişkin okul yönetimi konunun adli makamlara intikal ettirildiğini ifade ederken, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise konunun takipçisi olduklarını ve kendilerinin de konuya ilişkin soruşturma yürüttüklerini ifade ettiler.

İDDİALARIN GERÇEKĞİ YANSITMADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve arkadaşlar arasında yapılan bir şakanın iddialara sebebiyet verdiği öğrenildi. İddialara ilişkin açıklamada bulunan emniyet yetkilileri; gerekli adli işlemlerin yapıldığını ifade ederken konunun savcılık eliyle de soruşturularak iddiaların gerçek olmadığının anlaşıldığını ifade etti. İddiaların gerçeği yansıtmadığının öğrenilmesi rahat bir nefes alınmasına sebep olsa da emniyet yetkilileri, çocuk gelişimi uzmanları ve psikologlar; ailelere çocuklarına bu yönde eğitim vermeleri gerektiğini bu tür şakaların gerçek olmasa bile çocuğun gelişimine ve psikolojisinde son derece olumsuz etkiler yaratacağının altını çizdiler.