Bu da kucakta tasimali egitim

Tasimali egitim sistemi, Karsiyaka Mahallesi’nde kucakta tasimali egitime döndü. Dogustan yürüme engelli olan 7 yasindaki küçük Piran, okuluna her gün agabeyinin kucaginda gidip geliyor TASIMALI egitim sistemi sorununa bir türlü nester vurulamadi. Yüzlerce ögrenci okullarina gitmekte zorluk çekerken aralarinda birisi var ki onun derdi bir baska. Karsiyaka Mahallesi’nde ikamet eden 7 yasindaki 1. sinif ögrencisi [&hellip]

Bu da kucakta tasimali egitim

Tasimali egitim sistemi, Karsiyaka Mahallesi’nde kucakta tasimali egitime döndü. Dogustan yürüme engelli olan 7 yasindaki küçük Piran, okuluna her gün agabeyinin kucaginda gidip geliyor

TASIMALI egitim sistemi sorununa bir türlü nester vurulamadi. Yüzlerce ögrenci okullarina gitmekte zorluk çekerken aralarinda birisi var ki onun derdi bir baska. Karsiyaka Mahallesi’nde ikamet eden 7 yasindaki 1. sinif ögrencisi Piran Epçi, dogustan sag ayak bileginden sakat. Geçen yil ayak bileginden ameliyat olan ve tedaviye cevap veremeyen Epçi’nin sakatligi devam ediyor. Bu yil okula baslayan minik ögrenci, agabeyinin kucaginda okula gidip geliyor. Kardesini kucaklayan ve haftanin bes günü 2 kilometrelik kat eden agabey Sehmuz Epçi, tasimali egitim sisteminden yararlanamadiklarini belirtti.

YUZDE 20 ENGELLI RAPORLU
KARSIYAKA Mahallesi 7307. Sokak’ta ikamet eden Epçi Ailesi’nin en küçük ferdi olan Piran, 20132014 egitim ve ögretim yilinin baslamasiyla birlikte okula gitmenin sevincini yasiyordu. Ancak bu sevinç kisa süre içerisinde eziyete döndü. Dogustan sag ayagindan sakat olan minik ögrenci, ayakta dahi zor duruyor. Sakatligi nedeniyle yürüyemeyen ve yüzde 20 engelli raporu bulunan Piran, 2 kilometre uzakliktaki Sehit Çavus Haydar Arda Erertingi Ilkokulu’na agabeyinin kucaginda gidiyor. Yagmur çamur demeden kardesini büyük bir özveriyle kucaginda okula götüren Sehmuz Epçi bu duruma isyan etti. Yetkililerden bir cevap alamadiklarini iddia eden Epçi, ne yapacaklarini ise kara kara düsünüyor. Bölgeye tasimali egitim servislerinin geldigini ancak, evlerinin bu güzergâha uzak olmasindan dolayi bu hizmetten yararlanamadiklarini ileri süren Epçi, sorunun çözülmesini istiyor.

SERVIS GÖNDEREMIYORLARMIS
SIKINTININ bir an önce çözülmesini isteyen Sehmuz Epçi, her gün kardesini kucaginda okula götürüp getiriyor. Saat 12.30’da kardesini okula götüren aabey, aksam karanlik çöktükten sonra da saat 17.30’da okula gidip kardesini aliyor.  Kardesini aylardir kucaginda okula götürüp getirdigini ifade eden Epçi: “Bu bölgeye bir ögrenci servisi bile vermediler. Günlerdir bu konu hakkinda Milli Egtim Müdürlügü’ne gidip sikâyetimizi belirtiyoruz. Ancak ‘O bölgede tek bir kisi var. Oraya servis gönderemeyiz’ diye cevap veriyorlar. Yapilan bütün müdahalelere ragmen kardesim tedaviye cevap vermedi. Bari okula rahat gidip gelebilsin” dedi.