Bu patlıcanların tanesi 1 kg!

7 Eylül Mahallesi'nde yetiştirdiği devasa patlıcanlarla dikkatleri çeken Abdullah Çokal, Torbalı'daki en büyük patlıcanı ürettiğini söyledi. UZUN yıllardır 7 Eylül Mahallesi'nde çiftçilik yapan Abdullah Çokal, bahçesinde yetiştirdiği devasa patlıcanlar pazar yerinde ilgi odağı oluyor. Pazarda patlıcanın kilosunu 1.25 liradan satan Çokal, ilginin çok fazla olduğunu son dönemlerde yetiştirdiği en büyük patlıcanları olduğunu belirtti. Temmuz ayında [&hellip]

Bu patlıcanların tanesi 1 kg!

7 Eylül Mahallesi’nde yetiştirdiği devasa patlıcanlarla dikkatleri çeken Abdullah Çokal, Torbalı’daki en büyük patlıcanı ürettiğini söyledi.

UZUN yıllardır 7 Eylül Mahallesi’nde çiftçilik yapan Abdullah Çokal, bahçesinde yetiştirdiği devasa patlıcanlar pazar yerinde ilgi odağı oluyor. Pazarda patlıcanın kilosunu 1.25 liradan satan Çokal, ilginin çok fazla olduğunu son dönemlerde yetiştirdiği en büyük patlıcanları olduğunu belirtti. Temmuz ayında ekimi yapılan patlıcan, bu günlerde toplanıyor. İlk hasatlarını gerçekleştirdiklerini ifade eden Çokal, bu sezon ürünlerin tamamının devasa şekilde olduğunu 400 gramdan 1 kilo ağırlıkta patlıcan toplamaya başladıklarını ifade etti.

TORBALI’DA REKOR

17 dönümlük arazi üzerinde patlıcan toplayıp kendi Pazar tezgahında satışa sunduğunu ifade eden Çokal, “Çok fazla patlıcan ekmedim. Genellikle 1 kilo olan patlıcanlar tezgahta çok büyük bir ilgi görüyor. Tabi tarlada toplayıp bir araya getirdiğimizde fark o zaman net bir şekilde anlaşılıyor. Ürünlerime çok iyi bakıyorum. Sulamasından bakımına kadar her şeyde iyi bakmak gerek. Sonucunda ise böyle büyük patlıcanlar ortaya çıkıyor. Torbalı’da bir ilk. En büyük ve ağır patlıcan benim tarladan çıktığımı düşünüyorum. Daha önce ilçede böyle bir şey duymadım, şu anlık ağırlık ve büyüklük olarak benim tarlada yetişiyor. İsteyen tarladan isteyen tezgâhtan alabilirler” diye konuştu.

15 KASIM’DA SON HASAT

Tarlasında yetiştirdiği topan cinsi patlıcanlar tezgâhta büyük bir satış olduğunu ifade eden Çokal, “Torbalı’da topan cinsi üretimi çok az kişi yapıyor. Bunlardan biri de benim. Bu cins patlıcanlar genellikle közlemekte kullanılır. Gözlenen patlıcanlar salatalık içerisinde ve otellerde genellikle meze oluyor. Mezesi çok güzel yapılır. Bizden özel olarak isteyenler var. Birçok bölgeye gönderiyoruz ve hiçbir şekilden şikayet almadık.” 15 Kasım’da son hasadı gerçekleştireceklerini de söyleyen Çokal, “Temmuz’da ekildi. Son hasat ise Kasım’da yapılacak. 15 Kasım’da son ürünler toplanıp tezgâhlarda olacak. Ondan sonraki patlıcanlar sera patlıcanı olur” şeklinde konuştu. Amede ALPAGUT