Büyüme fisegini Torbali'dan çaktilar

  Torbali'yi mobilya üretim üssü haline getiren Merinos Mobilya, büyümede çitayi yükseltti. Torbali'daki tesisi tam entegre bir mobilya üretim üssüne dönüstürmeyi hedefleyen Merinos, mobilyada dünya markasi olmayi hedefliyor. YATIRIM tutari 120 milyon Euro'yu bulan tesisi ile Torbali'yi mobilya üretim merkezi haline getiren Merinos, halida oldugu gibi mobilyada da iddiali. 2014'ü ihracatta yüzde 40 büyüme ile [&hellip]

Büyüme fisegini Torbali'dan çaktilar

 

Torbali’yi mobilya üretim üssü haline getiren Merinos Mobilya, büyümede çitayi yükseltti. Torbali’daki tesisi tam entegre bir mobilya üretim üssüne dönüstürmeyi hedefleyen Merinos, mobilyada dünya markasi olmayi hedefliyor.

YATIRIM tutari 120 milyon Euro’yu bulan tesisi ile Torbali’yi mobilya üretim merkezi haline getiren Merinos, halida oldugu gibi mobilyada da iddiali. 2014’ü ihracatta yüzde 40 büyüme ile geçiren Merinos Mobilya, iç pazarda da sagladigi güçlü büyüme ivmesini, mevcut 500’ü askin magaza sayisini 5 yilda bine çikararak daha da yukarilara tasimayi hedefliyor. Basarili bir yil geçiren Merinos Mobilya, grubun diger sirketlerinde oldugu gibi karinin yüzde 15’ini çalisanlarina paylastiracak. Halida Türkiye’nin uluslararasi markasini çikarmayi basaran Merinos Grup, mobilyada da güçlü bir marka yaratma yolunda hizli adimlar atiyor. Torbali’da 120 milyon Euro yatirim yaparak 750 bin metrekare açik alanda 130 bin metrekaresi kapali bir tesis kuran Merinos Mobilya, burada dünyadaki son teknoloji ile bir evde ihtiyaç duyulacak her türlü mobilyayi üretiyor. Torbali’daki tesisi tam entegre bir mobilya üretim üssüne dönüstürmeyi hedefleyen Merinos, mobilyada dünya markasi olmayi hedefliyor.

 TORBALI TESISLERI TAM DONANIMLI

Merinos’un halida oldugu gibi mobilyada da sektörün en büyügü olmayi hedefledigi için Torbali’daki üretim üssünü büyük tuttuklarini vurgulayan Merinos Mobilya Yönetim Kurulu Uyesi ve Genel Müdürü Feza Çiftçi, tesisi kurmadan önce, 8 ay boyunca dünyadaki en iyi fabrikalari incelediklerini ve en son teknolojiye sahip fabrikayi Izmir’e kurduklarini söyledi. Çiftçi, Torbali’da üretim tesisi ve Ar-Ge sisteminin yeni oturdugunu, artik iç ve dis pazarda agresif bir büyüme için çalismaya basladiklarini belirterek, “Mobilya için 120 milyon Euro tutarinda yatirim yaptik. Pazardaki payimiz biraz daha arttiktan sonra burayi tam entegre bir mobilya tesisine dönüstürmeyi amaçliyoruz. Torbali tesislerimizde su anda bir ev için gerekli tüm mobilya gruplarini üretiyoruz” diye konustu.

 IHRACAT ARTIYOR

Merinos Mobilya’nin Türkiye’de 500’ün üzerinde mobilya magazasi bulundugunu aktaran Feza Çiftçi, iç pazardaki büyümeye paralel olarak magaza sayisini 5 yilda binin üzerine çikaracaklarini söyledi. Iç pazardaki büyümenin yani sira yurtdisi pazarlarda da güçlü bir marka olmak istediklerini vurgulayan Çiftçi, “Mobilya ihracatimiz da hizla artiyor. 2014 yilinda bir önceki yila göre ihracitimizi yüzde 40 arttirarak 10 milyon dolarin üzerine çikardik. Avrupa, Ortadogu baslica pazarlarimiz. 2014 ihracat miktari 10 milyon dolarin üzerinde gerçeklesti” dedi. Feza Çiftçi, Türkiye’de mobilya pazarinin yüzde 30’unun markali ürünlerin elinde oldugunu, pazarin yüzde 70’inin ise servis ve satis sonrasi hizmeti veremeyen merdiven alti firmalar tarafindan degerlendirildigini vurguladi. ABD ve Avrupa’da markasiz üretimin olmadigini, servis hizmeti olan ve garantili mobilyanin da Türkiye’de tercih edilmeye basladigini belirten Çiftçi, “Mobilyada da pazar lideri olmak istiyoruz” dedi.

 600 KISI ISTIHDAM EDIYOR

Merinos Grup’un, her yil kârinin yüzde 15’ini çalisanlarina paylastirdigini hatirlatan Feza Çiftçi, Torbali’daki yatirimlarini belirli bir seviyeye getiren Merinos Mobilya’nin da bu yil kârinin yüzde 15’ini çalisanlarina paylastiracagi bilgisini verdi. Çiftçi, Merinos Mobilya’da 600 kisinin çalistigini belirterek, “Mobilyada simdiye kadar çok büyük yatirim yaptigimiz için bu uygulamayi bu yil ilk kez gerçeklestirmis olacagiz. 2014 yilinda sagladigi karin yüzde 15’ini bütün sirket çalisanlari arasinda paylastiracagiz. Dolayisi ile biz hep birlikte kazanip, kazandigimizi paylasiyoruz. Halida Gaziantep’te 5 yilini dolduran herkese 132 metrekare büyüklügünde daire veriliyor. Bu uygulamayi burada da hayata geçirecegiz” diye konustu.