Cami tuvaletinde Nazizm çağrısı

Muratbey Mahallesi'nde bulunan Merkez Hacı Fatma Topalan Camii'nin tuvaletlerinde görülen sembol ve yazı görenleri şaşkına çevirdi

Cami tuvaletinde Nazizm çağrısı

Muratbey Mahallesi’nde bulunan Merkez Hacı Fatma Topalan Camii’nin tuvaletlerine giren vatandaşlar, Hitler Almanya’sı ile özdeşleşmiş gamalı haç ve altındaki “bize katılın” ibareyi yazıyı gördüklerinde şok geçirdiler. Alman ırkçılığını ve Hristiyanlığı simgeleyen gamalı haç figürü, tarihte Alman despot Adolf Hitler tarafından Aryan ırkının sembolü olarak kullanılmıştır. Aynı zamanda Hitler tarafından kurulan Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi’nin de amblemi olan gamalı haç figürünü, caminin tuvaletlerine kimin veya kimlerin yazdığı ise bilinmiyor.

VATANDAŞLARI VE CAMİ CEMAATİNİ ENDİŞELENDİRDİ

Almanya’da hala etkin bir ideolojik görüş olan Nazizm’in şimdiye kadar ülkemizde savunuculuğunu yapan kişi veya kişiler bulunmuyor. Toplumu kin ve nefrete sürükleme gibi bir alt yapısı olan bu ideolojik simgenin özellikle bir cami tuvaletine çizilmesi ise vatandaşların ve cami cemaatinin endişelenmesine neden oldu. Kimi vatandaşların ise umursamadığı yazılamanın sprey boya ile yazılmış olması ve bulunduğu yükseklik ise bu yazılamayı küçük bir çocuğun yapmış olamayacağını düşündürüyor.