Can dostlar için sokağa döküldüler

Sokak hayvanlarının toplatılarak barınaklara kapatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından getirilen öneri ve öneriye ilişkin başlayan uygulamaların ardından yüzlerce hayvansever, durumu protesto etmek için önceki gün Alsancak'ta buluşarak bir basın açıklaması gerçekleştirdiler

Can dostlar için sokağa döküldüler

Sokak hayvanlarının toplatılarak barınaklara kapatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından getirilen öneri ve öneriye ilişkin başlayan uygulamaların ardından yüzlerce hayvansever, durumu protesto etmek için önceki gün Alsancak’ta buluşarak bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. Gerçekleştirilen basın açıklamasına çok sayıda Torbalılı hayvansever de katıldı. Sokak hayvanlarının toplatılarak barınaklara kapatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından getirilen öneri ve öneriye ilişkin başlayan uygulamaların ardından yüzlerce hayvansever, durumu protesto etmek için önceki gün Alsancak’ta buluşarak bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.

BELEDİYELER TOPLAMA İŞLEMİ SIRASINDA VAHŞİCE DAVRANARAK SUÇ İŞLİYOR

Gaziantep’in Şahinbey ilçesine bağlı Beştepe Mahallesi’nde meydana gelen olayda, pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısı nedeniyle 4 yaşındaki Asiye Ateş yaralanmış ve olayın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sahipsiz hayvanların yerinin sokaklar değil barınaklar olduğu yönündeki açıklamasının ardından yaşananlar tüm yurt genelinde olduğu gibi İzmir’de de protesto edildi. Belediyelerin sokak hayvanlarını toplamasına tepki gösteren yüzlerce hayvansever, Alsancak’ta bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi. Açıklamada özetle, “Cumhurbaşkanının talimatının “barınak kurma, bakımevi kurma” kısmını umursamayan belediyeler, suç işleyerek sadece toplama kısmını vahşice uygulamaya başladı. Bakımevi olan belediyeler, kapasitesi 30-40 olan barınaklara götürme kandırmacası ile binlerce hayvanı toplamaya ve yok etmeye başladı. Kapasitesi 1000-2000 olan büyük barınakları olan belediyeler de on binlerce hayvanı toplamaya başladı” denildi.

İKİ HAYVANIN SALDIRISININ BEDELİ MİLYONLARCA HAYVANA ÖDETİLİYOR

Tarım Bakanlığı’nın şimdiye kadar 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nu belediyelere uygulattıramadığını ve denetim yaptıramadığını belirten hayvanseverler, “Yeni çıkan 7332 sayılı yasada 17 yıldır bakımevi kurmayan belediyelere 3-4 yıl daha yeni mühlet verdi. Hiçbir kurumun gücü belediyelere bakımevi kurdurmaya, kısırlaştırma yaptırmaya yetmedi. Maalesef sahipli iki hayvanın saldırısının bedeli, canlı canlı gömülen, yok edilen, öldürülen milyonlarca masum sokak hayvanına ödettiriliyor. Bugün sokaklardaki sahipsiz hayvanların çoğalmasının ana sebebi belediyelerin görev yapmamasıdır. Cumhurbaşkanımızın verdiği talimat çarptırılarak, vahşi toplama yapan katliamcı belediyelere “Dur” diyecek, yine tek merci olan Cumhurbaşkanımızdır. Belediyeler kısırlaştırma seferberliği başlatmalı. Barınakları olan belediyeler şartlarını iyileştirsin. Zalimce toplamalar son verilsin. Küpeli kısır hayvanların toplanmasına son verilsin.” açıklamalarında bulundular.