Cebine 100 bin lirayi koyan manav bile müteahhit oluyor
7 yasindan bu yana insaat sektörünün içinde olan ve baba meslegini sürdüren Öz Arslan Insaat’in sahibi Cuma Arslan, ilçede konunun ehli olmayan kisilerin müteahhitlik yapmasina sitem etti TORBALI’NIN önde gelen müteahhitlerinden olan Öz Arslan Insaat’in sahibi Cuma Arslan, son yillarda artan ‘müteahhitlerden’ sikayetçi. 7 yasindan bu yana insaat sektörünün içinde olan ve baba meslegini Torbali’da [&hellip]
7 yasindan bu yana insaat sektörünün içinde olan ve baba meslegini sürdüren Öz Arslan Insaat’in sahibi Cuma Arslan, ilçede konunun ehli olmayan kisilerin müteahhitlik yapmasina sitem etti
TORBALI’NIN önde gelen müteahhitlerinden olan Öz Arslan Insaat’in sahibi Cuma Arslan, son yillarda artan ‘müteahhitlerden’ sikayetçi. 7 yasindan bu yana insaat sektörünün içinde olan ve baba meslegini Torbali’da basariyla sürdüren Arslan, cebine 100 bin lirayi koyanin müteahhitlige soyundugunu söyledi. Herkesin kendi isini yapmasi gerektigini dile getiren Cuma Arslan; “Ben patron olabilmek için yillarca çalistim. Duvarda ördüm, sivada yaptim. Bir isi yapmak için anlamak gerek. Ben nasil ki anlamadigim isi yapmiyorsam, baskalari da bilmedikleri isi yapmasin” dedi.
INSAATINDA ÇALISTIGI OKULDA OKUDU
1980 Diyarbakir Çermik dogumlu olan Cuma Arslan, insaatçi olan babasi Halil Arslan’in yaninda 7 yasindan itibaren çalismaya basladi. Daha çocuk olmasina ragmen, insaatlarda babasinin yaninda çalisan Arslan, dogup büyüdügü Bulundu Köyü’ndeki okulun yapiminda da çalisti. Kendi yaptigi okulda okuyan Cuma Arslan’in babasi hâlen Diyarbakir’da müteahhitlik yapiyor. Devlet ihalelerine girerek, yol, okul ve kurum binalari insa eden Halil Arslan, birçok daire projesine de imzasini atti. Arslan, projelerinde oldukça iddiali.
TORBALI GELISIMINI MUTEAHHITLERE BORÇLU
5 yil boyunca Almanya’da kalan, burada agabeyleriyle birlikte insaat ve otomotiv sektörlerinde hizmet veren Cuma Arslan, 3 yil önce Torbali’ya gelerek baba meslegini sürdürmeye karar verdi. Öz Arslan Insaat ile sektöre hizli bir adim atan genç müteahhit suana kadar birçok projeye imzasini atti. Torbali’da yaklasik 50 bina insa ettigini söyleyen Cuma Arslan: “Yaptigim projelerin tamami Torbali Mahallesi’nde bulunuyor. Diger müteahhitleri takip etmiyorum. Uygun buldugum bölgelere daire insa ediyorum” dedi. Torbali’nin gelisen ve büyüyen bir ilçe oldugunu sözlerine ekleyen Arslan: “Bu gelisimdeki en büyük pay insaat sektörünündür. Çünkü yapilan bu modern ve güzel konutlar ilçenin çehresini degistirdi” dedi.
INSAAT SEKTÖRU SON 5 AYDIR DURGUN
120190 metrekare büyüklügünde daire insa eden Cuma Arslan, Torbali’daki dairelerin çok lüks oldugunu dile getirdi. Arsa fiyatlarinin bu kadar yüksek olmasina ragmen, daire fiyatlarinin çok makul oldugunu belirten genç müteahhit: “Ilçedeki arsa fiyatlari çok yüksek. Maliyetler artmasina ragmen daire fiyatlari artmiyor. 45 aydir insaat sektörü çok durgun. Kredi oranlarinin yükselmesi ve piyasanin bozuk olmasi nedeniyle satislar çok düstü. Insanlar ‘Ev alsam, borcumu ödeyemem’ korkusu yasiyor” diye konustu.
‘HERKES KENDI ISINI YAPSIN’
TORBALI’DAKI insaat sektöründeki pastadan bir dilim almak isteyenlerin sayisinin her geçen gün arttigini ifade eden Arslan: “Bu isi bilmeyenler de bugün karsimiza müteahhit diye çikmaya basladi. Cebine bir miktar parayi koyan manav bile insaat yapmaya basliyor. Ben bu ise dün baslamadim. Mutfaginda yetistim ve yillarimi verdim. Manav manavligini, doktor doktorlugunu yapsin. Herkes kendi isinde ve ehli oldugu konuda daha iyi hizmet verir. Isin ehli olmayanlar tarafindan yapilan daireler çok da kaliteli olmuyor. Kaliteyi arttirmak için isin herkesin bildigi isi yapmasi gerek” diye konustu.