CHP Başkana kızgın

CHP İlçe Başkanı Uygur önceki gün belediye meclisinde yaşanan gerginlik hakkında bir açıklama yaparak ağır eleştirilerde bulundu. Yaşanılan tartışmaları, alınan kredileri, yapılacak olan projelerin maliyetlerini eleştiren Uygur, kendi döneminde yaptıklarını da anlattı. ÖNCEKİ gün olaylı şekilde sonlanan, belediye gayrimenkullerinin ipotek şartıyla 43 milyon liralık kredinin onaylandığı olağan meclis toplantısında CHP grubu ile Belediye Başkanı Adnan [&hellip]

CHP Başkana kızgın

CHP İlçe Başkanı Uygur önceki gün belediye meclisinde yaşanan gerginlik hakkında bir açıklama yaparak ağır eleştirilerde bulundu. Yaşanılan tartışmaları, alınan kredileri, yapılacak olan projelerin maliyetlerini eleştiren Uygur, kendi döneminde yaptıklarını da anlattı.

ÖNCEKİ gün olaylı şekilde sonlanan, belediye gayrimenkullerinin ipotek şartıyla 43 milyon liralık kredinin onaylandığı olağan meclis toplantısında CHP grubu ile Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez arasında gerginlik yaşanmıştı. Gerginlik dün CHP tarafından yapılan basın açıklamasıyla had safhaya ulaştı. CHP’li bazı meclis üyelerinin de bulunduğu basın toplantısında CHP İlçe Başkanı İsmail Uygur ağır eleştirilerdebulundu. Uygur, meclis toplantısında yaşananları anımsatarak başladığı açıklamasında, “Önceki gün Torbalı Belediye Meclisi, başkanın çağrısıyla olağanüstü toplandı. Toplantıda aklı başında hiç kimsenin tasvip etmeyeceği olaylar ve diyaloglar yaşandı. Başkan tarafından meclis üyelerine söz verilmedi. Sordukları sorulara cevap verilmedi ve hatta meclis üyelerine hakaret edercesine ‘lan’ diye hitap edildi. Meclis üyeleri adeta tehdit edildi. Yalnızca, tekme yumruk saldırmadıkları kaldı.” şeklinde konuşarak mecliste yaşananlara tepki gösterdi.

43 MİLYON’A NE YAPILACAK?

Projeler ve karşılığındaki maliyet rakamlarıyla ilgili de konuşan Uygur, “Belediyenin ve Torbalı halkının geleceğini ipotek ederek faizli borç kredi alma sebeplerine baktığınızda bir liste hazırlamışlar. Buna göre; meselaTürkmenköyMahallesi’ne köy konağı yapacaklarmış, maliyeti 810 bin lira. 30 hanenin yaşadığı Yoğurtçular köyüne 450 bin liralıkköy konağı yaprak Pancar ve Yazıbaşı’nda 2 milyon 475 bin liraya meydan düzenleyeceklermiş, hangi meydansa. Devlet Demir Yolları’ndan aldıkları 20 dönüm yere 7 milyon liraya ağaç dikeceklermiş. 7 milyona altın kaplama ağaç dikilir herhalde. Yahu insaf; 810 bin liraya Türkmenköy’e nasıl bir muhtarlık binası (Köy konağı) yapacaksınız. Yoğurtçular Mahallesi’nin milyonlarca değerindeki arsalarını sattınız, köye bir muhtarlık binası yapacak para ayırmadınız mı? Onun için de mi kredi kullanacaksınız?Belediye ye 43 trilyon faizli borç para almak istiyor, Daha önce zaten 5 trilyon kullanmışlardı  43 daha toplam 48 trilyon.” dedi.

UYGUR YAPTIKLARINI ANLATTI

Kendisiyle ilgili mecliste kullanılan “Taş üstüne taş koymadı” ifadesine de değinen Uygur, “Benim dönemimle ilgili kendisine basit birkaç örnek vermek istiyorum. En basitinden her gün sabah kalkıp evinden belediyeye gittiği Torbalı Caddesini ve Kazım Dirik Caddesi’ni halı desenli kilit taşı ve altyapısıyla ben yaptım. Ama kendisi benim yaptığım ve her gün geçtiği o yolun bakım ve onarımını dahi yapamadı. Her gün toplanıp dağıldıkları, hava atmaya kalkıştıkları kültür merkezini ben yaptım.Ama kendisi bakımını ve işletmesini dahi yapamıyor. Önünde utanmadan boy boy fotoğraflar çektirdikleri ve bakanlarının da fotoğrafını monte ettikleri, fotoğraflarını reklam panolarına astıkları huzurevini de ben yaptım. Haremlik selamlık olarak böldükleri ve sadece yandaşlarını çalıştırdıkları, olimpik yüzme havuzunu ve aquaparkı ben yaptım. Her mahallede bunu biz yaptık diyebileceğimiz eserlerimiz var Allaha şükür. Dönemlerinin yarısı bitti, dönem geçiyor bunlar hala ekip kurmaya çalışıyor. Mübarek Ramazan ayında uydurma sebeplerle 67 kadrolu işçiyi çıkarıyor kapının önüne koyup açlığa mahkum ediyor.” diye konuştu. Uygur son olarak, “Belediye bütçesi ben bıraktığımda yıllık 58 milyondu. Köyler bağlandı, gelirler arttı. Bunların yıllık bütçesi 130 milyon. 2 yılda 260 milyon, 260 trilyon lira ile ne yaptınız bir göstersenize?” dedi. İbrahim DANIŞ