CHP ilk kez birinci

Dün yapılan genel seçimler sonrasında Torbalı'da ilk kez CHP, genel seçimde birinci oldu. Yerel seçimde belediyeyi AK Parti'ye kaptıran CHP 32.271 oy alarak yeniden birinci oldu. Genel seçimlerde birinci olamayan ve son olarak yapılan yerel seçimlerde de Torbalı Belediyesi'ni Adalet ve Kalkınma Partisi'ne kaptırarak ikinci parti konumuna düşen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) genel seçimlerde ilk [&hellip]

CHP ilk kez birinci

Dün yapılan genel seçimler sonrasında Torbalı’da ilk kez CHP, genel seçimde birinci oldu. Yerel seçimde belediyeyi AK Parti’ye kaptıran CHP 32.271 oy alarak yeniden birinci oldu.

Genel seçimlerde birinci olamayan ve son olarak yapılan yerel seçimlerde de Torbalı Belediyesi’ni Adalet ve Kalkınma Partisi’ne kaptırarak ikinci parti konumuna düşen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) genel seçimlerde ilk kez Torbalı’da birinci parti oldu. 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde Torbalı Belediye Başkanlığını kazanarak büyük bir ivme yakalayan CHP, 2007 ve 2011 genel seçimlerinde ikinci parti olmuştu. CHP Son olarak 2011 Genel Seçimlerinde %36,7 ile %38,5 alan AK Parti’nin ardından ikinci olmuştu. Torbalı’da ilk kez genel seçimlerde birinci olan CHP’de özellikle son yerel seçimin kaybedilmesinden sonra bu başarı büyük sevinç yaşattı.

UYGUR: KOALİSYONDAN KORKULMAMALI

Yerel seçimde belediyeyi AK Parti’ye kaptıran CHP, genel seçimde Torbalı’da aldığı başarılı sonuç ile büyük sevinç yaşadı. İlk kez genel seçimde birinci olduklarını dile getiren CHP İlçe Başkanı İsmail Uygur, “5 ile 10 bin arasında bir fark bekliyorduk. İlk kez genel seçimlerde öne çıktık. Bundan dolayı çok mutluyuz. Torbalı’da birinci parti olmanın sonucu ilerleyen süreçlerde de göreceğiz. HDP barajı aştı. Onları da tebrik ediyoruz. Zaten son seçimlere göre %9,8 alan bir partinin meclis dışında kalması demokrasi ayıbı olurdu. Ülkeyi bu duruma getiren AK Parti hükümet kuramayacak. Mecburen koalisyon yaşanacak. Koalisyondan korkulmamalı. Koalisyon uzlaşma kültürü oluşturacak. Daha saygılı ve seviyeli bir ortamın kurulacağı kanaatindeyim.” dedi.