Çiftçi talebe yetismek için seralari çogaltiyor
Torbali’daki üreticiler son yillarda büyük oranda organik tarima geçis yapiyor. Ilçedeki üreticiler, arazilerinin büyük bölümünde organik seraciliga geçis yapiyor. ENDUSTRIYEL tarim alaninda yatirimlarin artmasiyla, özellikle Torbali’da hizla artan seracilik yatirimlari tarim sektöründe hareketliligin yasanmasina ve gerek vatandaslarin gerek tarim sanayisinin ihtiyaçlarina cevap veriyor. Torbali’nin birçok bölgesinde hizla yayilan seralarda, yaz kis ürünler üretilerek piyasaya satisa [&hellip]
Torbali’daki üreticiler son yillarda büyük oranda organik tarima geçis yapiyor. Ilçedeki üreticiler, arazilerinin büyük bölümünde organik seraciliga geçis yapiyor.
ENDUSTRIYEL tarim alaninda yatirimlarin artmasiyla, özellikle Torbali’da hizla artan seracilik yatirimlari tarim sektöründe hareketliligin yasanmasina ve gerek vatandaslarin gerek tarim sanayisinin ihtiyaçlarina cevap veriyor. Torbali’nin birçok bölgesinde hizla yayilan seralarda, yaz kis ürünler üretilerek piyasaya satisa sunuluyor. Talebe cevap vermek adina yapilan bu yatirimlarda çiftçiler, daha çok verim ve daha kaliteli ürün aldiklarini belirttiler. Dünya üzerinde organik tarim alanlarina duyulan ihtiyaç her geçen gün artarken, ülkemizde de bu alanda ciddî çalismalar yapiliyor. Torbali’daki üreticiler son yillarda büyük oranda organik tarima geçis yapiyor. Çiftçiler ürünlerini pazarlarda daha iyi fiyata satabilmek için organik tarimi tercih ediyor. Ilçedeki üreticiler arazilerinin büyük bölümünde organik seracilik yapiyor. Yaklasik olarak 150 dönüm arazide kurulu seralarda sebze yetistiriliyor.
ORGANIK URUN YETISTIRILIYOR
SERACILIK faaliyeti, özellikle kentin dag köylerinde yayginlasiyor. Kaplancik, Sehitler, Arslanlar, Yemislik, Çaybasi ve Subasi bölgelerinde bulunan vatandaslarin büyük bir bölümü geçimini seracilikla sagliyor. Arazilere kurulan seralarda kislik ve yazlik birçok sebze yetistiriliyor. Seralarda yetistirilen ürünlerin ise tamami organik. Seralarda yetistirilen ürünlerde hayvan gübresi disinda bir gübre kullanilmiyor. Bu sayede ürünlerin daha kaliteli oldugu ve daha çok verim alindigi belirtiliyor.
BUYUK ILLERE URUN GÖNDERILIYOR
SALATALIK, fasulye, marul, domates gibi yüzlerce ton ürünü yetistiren seracilar, yetistirdikleri ürünlere kolaylikla müsteri bulabiliyor. Seralarin tamaminda ise damlama sulama sistemi kullaniliyor. Serada yetistirdikleri ürünler basta Ankara, Bursa, Istanbul gibi illerin hallerine ve pazarlara satiliyor. Dag köylerindeki çiftçiler için büyük bir gelir kapisi haline gelen bu yöntem sayesinde her yil tonlarca ürün üretilerek pazara sürülüyor.