Çiftçiye icra

Torbalı Çiftçi Koruma Malları Başkanlığı mali kriz yaşıyor. Alacaklarını tahsil edemeyen başkanlık, personel giderlerini karşılamakta güçlük çekiyor. Başkanlık alacakları için icra hazırlığına başladı. TORBALI Çiftçi Koruma Malları Başkanlığı, her yıl çiftçilerden 'Hizmet Alacağı' adı altında dekar başına 2,5 lira ücret alıyor. Yıllardır bu parasını çiftçilerden alamayan Çiftçi Koruma Malları Başkanlığı kötü günler geçiriyor. Çiftçilerin geçmiş [&hellip]

Çiftçiye icra

Torbalı Çiftçi Koruma Malları Başkanlığı mali kriz yaşıyor. Alacaklarını tahsil edemeyen başkanlık, personel giderlerini karşılamakta güçlük çekiyor. Başkanlık alacakları için icra hazırlığına başladı.

TORBALI Çiftçi Koruma Malları Başkanlığı, her yıl çiftçilerden ‘Hizmet Alacağı’ adı altında dekar başına 2,5 lira ücret alıyor. Yıllardır bu parasını çiftçilerden alamayan Çiftçi Koruma Malları Başkanlığı kötü günler geçiriyor. Çiftçilerin geçmiş borçlarıyla birlikte toplamda 500 bin liraya kadar ulaşan borcun her geçen gün arttığı bildirilirken, başkanlığın borçlularına ulaşamadığı öğrenildi. Muhtarlıklar aracılığıyla çiftçilerden borçlarını ödemesini isteyen başkanlık, bekçilerin maaşlarını ödemekte büyük zorluk yaşıyor. Bir nevi veresiye olarak çiftçinin mallarını koruyan başkanlık, kaymakamlık aracılığıyla borçluların adresinin belirleyip, borçları tebliğ edecek. İcra yolunu da açacak olan bu yöntemleborcunu ödemeyen üreticiye haciz işlemi başlatılacak.

ÖDEME YOKSA HACİZ VAR

Bu yıl oldukça kötü günler geçiren üreticilerin büyük bir kısmı Çiftçi Koruma Malları Başkanlığı’na ödemesi gereken borcu ödeyemedi. Yüz binlerce lirayı aşan borçları toplayamadığı için sıkıntılı süreç geçiren Çiftçi Koruma Malları Başkanlığı kanunen icra yoluna başvuracak. Giderlerini karşılayamaz duruma gelen, başta bekçiler olmak üzere personele maaş ödemekte zorlanan başkanlık, üreticilere borçlarını tebliğ etmeye başladı. Kısa süre içerisinde ödeme gerçekleşmezse, haciz işlemleri gerçekleşecek.

VERESİYE KORUMA

Çiftçinin Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’na, borcu 500 bin lirayı aştı. Çiftçilere ödeme emri gönderecek olan başkanlık, maddi olarak sıkıntılı süreç geçiriyor. Personel maaşını ödeyemez hale gelen başkanlık, muhtarlara ödeme yazısı gönderdi. Tebligat için bile kaynağı bulunmayan başkanlık, borçlularını değişen adresler yüzünden bulamıyor. Kaymakamlık aracılığıyla adresleri tespit edip, ödeme emri göndereceklerini, ödeme emrinden sonra ödemenin yapılmaması durumunda banka haciz işlemlerinin gerçekleştirileceğini ifade eden Soykan, “Çiftçilerimizi daha önce bu konuda çok kez uyardık. Fakat istenilen ödeme yapılmadı. Ödeme yapılmazsa haciz işlemleri başlayacak. Bizler devlete bağlı kurumlar olduğumuz için bu işlemi başlatmak zorundayız.” şeklinde konuştu. İbrahim DANIŞ