Çilek hasadı başladı

Torbalı'nın çileği hasat edilmeye başlandı. Arslanlar Mahallesi mevkiinde bulunan seralarda çilek hasadı oldukça bereketli geçiyor. ARSLANLAR Mahallesi’nde 8 dönümlük bir alanda deneme amacıyla çilek üretimi yapan Yargı Ailesi, kaliteli ürün ve yüksek verimle birlikte üretim kapasitesini arttırdı. 5 yıl öncesine göre üretim alanını 10 kat arttıran üretici, bu yıl 30 dönümlük alanda yaklaşık 200 serada [&hellip]

Çilek hasadı başladı

Torbalı’nın çileği hasat edilmeye başlandı. Arslanlar Mahallesi mevkiinde bulunan seralarda çilek hasadı oldukça bereketli geçiyor.

ARSLANLAR Mahallesi’nde 8 dönümlük bir alanda deneme amacıyla çilek üretimi yapan Yargı Ailesi, kaliteli ürün ve yüksek verimle birlikte üretim kapasitesini arttırdı. 5 yıl öncesine göre üretim alanını 10 kat arttıran üretici, bu yıl 30 dönümlük alanda yaklaşık 200 serada çilek üretimi gerçekleştiriyor. Torbalı ve İzmir’in yanı sıra yurt dışına da çilek ihracatı gerçekleştirdiklerini ifade eden çilek üreticilerinden Abdulaziz Yargı, önceki gün ilk hasatlarına başladıklarını ve 40 kasa çilek topladıklarını söyledi. Haziran ayının son günlerine kadar çilek hasadının devam edeceğini ifade eden Yargı, Torbalı’da çileğim Arslanlar Mahallesi bölgesinde yetiştirildiğini ve tamamen organik olduğunu belirtti.

KASASI 30 LİRA

2009 yılında Aydın’dan Torbalı’ya gelen Yargı Ailesi, deneme amaçlı ektiği çileklerden iyi verim elde edince üretim kapasitesini her yıl 2 katına çıkartarak üretim yapmaya başladı. Yetiştirdiği çilekler, ülke pazarına gönderiliyor. Torbalı’da daha önce hiçbir yerde üretilmeyen çilek, sadece Arslanlar’da yetiştiriliyor. Ürünün kaliteli ve veriminin de yüksek olması üretim kapasitesinin arttırılmasına sebep oldu. Abdulaziz Yargı, “Bu yıl rüzgarın etkisiyle seralarda zarar oluştu. Üretime geç kaldık. Fakat ilk hasadımızı Allah’ın izniyle aldık” diyen Yargı, “Çilek hasadının ilk günleri oldukça güzel olur. Çok şükür iyi oldu. Her kasada 6 kilo çilek vardır. Kasasını 30 liradan satıyoruz. İlk günlerde fiyatlar böyle olur. Ondan sonra zamanla düşer” dedi.

HEDEF 500 TON

Sezon boyunca yaklaşık 500 tonluk çilek elde edilmesi hedeflenen çilek, toplanmaya başlandı. Camaros, Robigen ve Festival cinsi çilek üretiminin yapıldığını dile getiren Yargı, ürünlerin ağırlıklı olmak üzere Torbalı pazarında satıldığını belirtti. İzmir halinde de satışa sunulan çilekler ayrıca Aydın üzerinden yurt dışına gönderiliyor. “Çilek üretiminden ve verimden şimdilik memnunuz” diyen Yargı, “Talep şu anda çok güzel. Üretimin de iyi olması bu yıl bizi idare edecektir. Fiyatların sabit olmaması bizleri elbette ki etkileyecek fakat üretim fazla olursa bir nevi idare edeceğiz. İnşallah bol ve bereketli bir sezon geçiririz” şeklinde konuştu. Amede ALPAGUT