ÇINAR'A TAKIPSIZLIK Belediye’ye sorusturma

Uygur ve Çinar arasindaki tartisma savciliga tasindi. Baskan Uygur ve yardimcilari dahil olmak üzere 12 belediye yöneticisinin sikâyet ettigi Çinar, savciliga beyanatina delil teskil eden belgeleri sununca beraat etti. Bu gelisme üzerine belediyede sorusturma baslatildi GEÇTIGIMIZ aylarda Torbali Ticaret Odasi (TTO) Baskani Behçet Çinar ve Belediye Baskani Ismail Uygur arasinda ciddi bir polemik yasanmisti. Belediye [&hellip]

ÇINAR'A TAKIPSIZLIK Belediye’ye sorusturma

Uygur ve Çinar arasindaki tartisma savciliga tasindi. Baskan Uygur ve yardimcilari dahil olmak üzere 12 belediye yöneticisinin sikâyet ettigi Çinar, savciliga beyanatina delil teskil eden belgeleri sununca beraat etti. Bu gelisme üzerine belediyede sorusturma baslatildi

GEÇTIGIMIZ aylarda Torbali Ticaret Odasi (TTO) Baskani Behçet Çinar ve Belediye Baskani Ismail Uygur arasinda ciddi bir polemik yasanmisti. Belediye Baskani Ismail Uygur’un yegeni Özgün Unver’in insaati için yol kapatmasi ve isletmesine kaçak sundurma yaptirdigi Bakanlik tarafindan uyarilmasi ile baslayan tartismalar, Belediye Baskani Ismail Uygur ve Ticaret Odasi Baskani Behçet Çinar’in söz düellosuna dönüsmüstü. Yasanan tartisma savciliga tasinmis ve Baskan Uygur basta olmak üzere yardimcilari Yildiz Sivrikaya, Ömer Sentürk, Imar Müdürü Seval Elçi ve 9 personeli Çinar hakkinda “iftira” suçlamasi ile Torbali Cumhuriyet Savciligina suç duyurusunda bulunmustu. Sorusturma asamasinda elindeki belgeleri savciliga sunan Behçet Çinar’a takipsizlik verilirken Torbali Belediyesi’ne sorusturma açildi.

ÇINAR MAGDUR ISLETMELERI SAYDI

BELEDIYE Baskani Ismail Uygur TTO Baskani Behçet Çinar arasindaki polemik, Uygur’un yegeni Özgün Unver’e ait insaat için sokak kapatmasi ve buna Belediye tarafindan göz yumulmasi ile ilgili haberlerden sonra baslamisti. Uygur’un “Yasalari herkes esit uyguluyorum” seklindeki beyanatindan sonra Behçet Çinar, onlarca TTO üyesinin Belediye tarafindan magdur edildigini belirterek, “Bir degil yüz yer gösteririm. Degil sundurma bir isletmenin küçücük mescidi bile mühürlendi. Sehircilik Bakanligi bahane ediliyor. Bu bakanlik 35 ay önce kuruldu. Söz konusu uygulamalar 2 yildir sürüyor. Imar servisinde Yegeni Özgün Unver’e yardimci olunmasini destekliyorum. Ama ayni sekilde 100 müteahhide de yardimci olunsun. Insaat topragi ile ilgili belediyenin uygulamasi dogru degil, karsi çiktim. Baskan, kaynanasina ait arazinin yogunlugunu % 70’e çikardi. Bunu tüm fabrikalara uygulasin. Esit uygulama yapilsin.”
DUN takipsizlik karari eline ulasan Çinar “Uyelerimin hakkini aramak ile yükümlüyüm. Uyelerimize yapilan haksizliklar karsisinda susamam. Çikip yanlis uygulamalari anlattim. Sayin baskan benim açiklamam üzerine belediye içinde sorusturma açmasi gerekirken ‘iftira atiyor’ deyip suç duyurusunda bulundu. Ben belgesiz konusmam. Elimdeki belgeleri savciya sundum ve takipsizlik verildi. Benim amacim kimse ile bir yerlerde hesaplasmak degil. Belediye uygulamalarinda tarafsiz olmali, adaletli davranmali ve is âleminin sorunlari konusunda hassas olunmali. Müteahhitlerin, sanayicinin, esnafin ve ticaret erbabinin belediye ile ilgili sorunlarini gündeme getirdigimde sayin baskan çikip ‘mahkemelerde hesap verecek’ dedi. Ama belgeler beni hakli çikardi. Simdi kendi ekibi yanlislarinin hesabini veriyor” seklinde açiklama yapti.

BASKAN UYGUR NE DEMISTI?

ÇINAR’IN ‘ilçede sundurma cezasi yiyen yüzlerce kisi var, imar servisinde sikinti var. 5 metrekarelik mescit bile mühürleniyor’ seklinde iddialara Uygur’dan yalanlama gelmisti. Çinar’in sundurma cezalarinin kimi zaman personel ve bir meclis üyesi tarafindan “pazarlik” konusu yapildigi seklinde iddialarina sert çikan Uygur, “Bir sundurma ile sundurmalarin yanlarinin kapatilarak binaya eklenip, binanin büyütülmesini ayiramayan ve ‘sundurmalara ceza kesiliyor’ diyerek Meclis üyelerimize ve personelimize saldiran, ne yazik ki Ticaret Odasi gibi bir kurumda makam isgal eden, bu sözde müteahhit ile onun borazanligini yapan ve hakaret ve iftiradan dolayi daha önce tarafima tazminat ödemeye mahkûm edilmis olan sözde gazete, mahkemede hesabini verecektir. Burasi muz cumhuriyeti degil. Bu memleketin Kaymakami, Savcisi, Hakimi var. Eger belediyenin haksiz ve yasadisi bir islemi oldugunu iddia ediyorlarsa, gazete sütunlarinda hayal mahsulü yalan ve iftiralarla dedikodu yapacaklarina, gider yetkili makamlara sikayet ederler” demisti.